Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Omega-3
Witam! Na konferencji SM w Gdańsku była mowa o wpływie Kwasów Omega 3 w chorowaniu na SM. Czytam właśnie różne opinie i polecenia, żeby się zdecydować na jakieś... do tej pory po prostu Tran Mollers. Może coś doradzicie w tej kwestii? Jakie macie doświadczenia, zalecenia itp. Itd. Czytałam o Biomarine, chyba super ale trzeba łykać chyba bardzo dużo tego, koszt duży no i opakowania na kilka dni... Znalazłam o takie

https://norsan-omega.pl/shop/omega-3-total/

Może ktoś stosował? Generalnie jakie Omega 3 Wy stosujecie? Inna sprawa dobrać jeszcze D3...
Odpowiedz
Szczerze to żadne.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Omega 3 są bardzo polecane bo wspierają prace mózgu. Nawet dla zdrowych ludzi. A przy SM to już koniecznieUśmiech
Odpowiedz
Ja tam pilnuję poziomu vit. D przez SM i tarczycę. A łykam to, co jest w promocji w aptece w niewysokiej cenie i ma 4tys. jednostek. No i łykam regularnie. Kiedyś suplementowałem przez dłuższy czas to i owo, w tym omega 3 ale jakoś jedyne zmiany jakie widziałem, to w portfelu. Teraz ograniczam się do podstawy i tyle
Odpowiedz
Ja z omega-3 mam zrywy. Kupuję za góry pieniędzy. Skończę jedno opakowanie, zapominam, aż do następnego razu jak gdzieś usłyszę czy przeczytam, że mamy niedobór. Ja kupuję chyba najdroższe z możliwych firmy Solgar. Mają taką wersję, że tylko jedna kapsułka dziennie.
Witaminę D suplementuję w sumie od pierwszego rzutu w dawce 4000 jednostek. Czasem robię sobie przerwę na urlop, czy jak skończy mi się zapas i nie chce mi się iść do apteki. Do tego mniej więcej raz na rok kontroluję jej stan. Do tej pory była w środkowym przedziale.
Doszedł mi ostatnio magnez do supli, inne leki które biorę mają wpływ i muszę uzupełniać.
Natomiast moje najnowsze odkrycie to kreatyna. Początkowo nie czułam żadnych efektów, ale przy regularnym braniu zauważyłam, że zmęczenie mam trochę mniejsze! A jak zapomnę kilka dni przyjmować to poziom energii spada. Może efekt placebo, może nie, ale zamierzam przyjmować dłuższy czas.
Odpowiedz
stosuje NORSAN ale nie ten co wyslalalas tylko Omega-3 Arktis - tej samej firmy, a jest duzo tanszy.
Ten Omega 3 Total tez bralam pod uwage ale wysoka cena + wcale nie urzeka lepszym czy bogatszym skladem.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości