Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy spięte i zmrowiałe dłonie komuś puchną?
Od 2 lat dłonie są zmrowiałe, jakby w zbyt ciasnych rękawiczkach i z zaburzonym czuciem. Puchną niemal każdego dnia... Neurolog twierdzi, że to nie od SM, a RTG nie wykazał żadnych zmian. Badania pod kątem chorób reumatycznych też ok. I bolą dwa palce w prawej dłoni. Już nie wiem co o tym myśleć i co robić. Bardzo mi to doskwiera Smutny
Odpowiedz
Mi to wszystko puchnie. Jak już jest źle, to biorę tialorid kilka dni i się odwadniam. I jest w miarę. No i kruszynka to ja nie jestem. To też pewnie swoje robi.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(03-01-2026, 12:44)Akinom napisał(a): Mi to wszystko puchnie. Jak już jest źle, to biorę tialorid kilka dni i się odwadniam. I jest w miarę. No i kruszynka to ja nie jestem. To też pewnie swoje robi.

Kurcze blade, to chyba trzeba się "przyzwyczaić" Smutny Ja też do "kruszynek" nie należę i nigdy nie byłam ... od zawsze byłam "pączusiem" Uśmiech
Odpowiedz
No ja też i całe życie się odchudzałam. I w sumie po jednym z odchudzan dostałam pierwszy poważny rzut. I ostatni, najgorszy rzut był po odchudzaniu z dietetykiem. Schudłam co prawda 25 kilo, ale mnie strasznie poskładało. No i oczywiście już prawie dwa razy tyle przebrałam i stwierdziłam, że koniec z tym. Nie ma sensu. Bo co bym nie zrobiła, to i tak to wszystko wróci. I to zawsze dodatkowe kilogramy w promocji. I najgorsze jest to, że ja dużo nie jem. Nie lubię jeść. Nie lubię też gotować. Ale widać tak już mam.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(03-01-2026, 12:07)Bubulina1 napisał(a): Od 2 lat dłonie są zmrowiałe, jakby w zbyt ciasnych rękawiczkach i z zaburzonym czuciem. Puchną niemal każdego dnia... Neurolog twierdzi, że to nie od SM, a RTG nie wykazał żadnych zmian. Badania pod kątem chorób reumatycznych też ok. I bolą dwa palce w prawej dłoni. Już nie wiem co o tym myśleć i co robić. Bardzo mi to doskwiera Smutny

Mi też puchną dłonie. i tak samo lekarz powiedział, że to nie od sm. Również byłam u reumatolog i rtg rąk wykazało zwyrodnienia, ale nie rzs.
Dostałam suplementy, a właściwie leki. Najbardziej na puchnięcie pomaga mi thiogamma, ale znowu puchną bo przestałam zażywać.
Odpowiedz
(06-01-2026, 18:56)smarrito napisał(a):
(03-01-2026, 12:07)Bubulina1 napisał(a): Od 2 lat dłonie są zmrowiałe, jakby w zbyt ciasnych rękawiczkach i z zaburzonym czuciem. Puchną niemal każdego dnia... Neurolog twierdzi, że to nie od SM, a RTG nie wykazał żadnych zmian. Badania pod kątem chorób reumatycznych też ok. I bolą dwa palce w prawej dłoni. Już nie wiem co o tym myśleć i co robić. Bardzo mi to doskwiera Smutny

Mi też puchną dłonie. i tak samo lekarz powiedział, że to nie od sm. Również byłam u reumatolog i rtg rąk wykazało zwyrodnienia, ale nie rzs.
Dostałam suplementy, a właściwie leki. Najbardziej na puchnięcie pomaga mi thiogamma, ale znowu puchną bo przestałam zażywać.

Dzięki. Mam wizytę 12 stycznia u neuro, to zapytam o ten lek.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości