Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sm, a utrata wagi?
czy możecie mi potwierdzić, nie wiem już o to chyba kiedyś pytałam, córka choruje 8 lat i z roku na rok jest coraz chudsza, czy tak może wyniszczać sm? Jej prowadząca dr. potwierdziła jej, że w większości jej pacjentek z sm jest wychudzonych.
Odpowiedz
Agula, osobiscie nie potwierdzam.
Diagnoze mam od 2002r. Od tamtego czasu troche lat juz minelo, nigdy nie bylam wychudzona.
Odpowiedz
U mnie to raczej działa w druga stronę niestety :⁠'⁠(
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Ja też nie schudłam, a wręcz przeciwnie... Smutny Zdiagnozowana chyba w 2022 r., od 2 lat na Ocrevusie. Żadnych infekcji, żadnych grzybic na szczęście Uśmiech
Odpowiedz
Agula, może córka po prostu ma dobrą przemianę materii i jest chuda. Mnie w szkole też się czepiali ona serio kniedowagi młodej. A ona serio je jak koń. I nosi rozmiar XS. I do kompletu ma anemie.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
w sumie zawsze byłem pulpet. w szkole średniej ważyłem koło 80kg potem 115... ostatnio spadłem do 99 (na diecie Respo) ale znowu dobiłem do 105 przez święta tylko ja teraz nie stosuję żadnej diety.
Odpowiedz
Ja jestem chuda od zawsze no i fakt SM trafiło mi się jak byłam wegetarianką. Żeby trochę przytyć muszę się mocno wysilać i naprawdę siedzieć i jeść sporo. Jak córka jest jeszcze młoda to chyba normalne... Dojrzewanie rządzi się swoimi prawami. Ważne że coś je zdrowego jednak mimo wszystko. Przy SM to ważne
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości