Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pregabalina 50 mg
Hey! Macie doświadczenie z tym lekiem? Mam brać na wieczór 1 tabl. Czy to duża dawka? Czego się spodziewać? Ulotka straszy.
Odpowiedz
Przyjmowałam pregabalinę na ból neuropatyczny. Po pierwszym tygodniu na stosunkowo niskiej dawce było rewelacyjnie. Potem trochę przeholowałam z wysiłkiem i właściwie efekt zniknął, ale lekarz podnosił dawkę do 400mg dziennie. Dla mnie było to za dużo - kręcenie się w głowie, napęczniały brzuch, zatwardzenia. Ból właściwie się nie zmienił, więc zrezygnowałam z tego leku. Powoli zmniejszałam dawkę, ale i tak źle się czułam po odstawieniu jakiś czas. Natomiast nagle świat odzyskał kolory. Nie wiem, czy lekarz u którego byłam prywatnie do końca się znał i chyba zbyt dużą dawkę mi dał, bo na początku się to sprawdzało.

Natomiast pregabalina oprócz przewlekłego bólu może mieć inne zastosowanie. Z resztą formy pregabaliny też są różne. Skoro Tobie zaproponowano jedną tabletkę wieczorem to pewnie taka forma długo uwalniająca się. Najlepsze efekty przynosi przyjmowana po posiłku. Do tego dość niska dawka, więc skutki uboczne mogą się nie pojawić. U mnie się nie sprawdziła, ale to nie znaczy, że u Ciebie też się nie sprawdzi. Notuj sobie jak się czujesz i czy masz skutki uboczne i zgłaszaj lekarzowi, żebyście wspólnie ustalili czy działa, czy nie.
Odpowiedz
Startowałem z dawki tej samej,obecnie 150mg przed snem.Czy czuje jakas poprawe-chyba nie,moze ludzie mniej denerwuja Duży uśmiech

(07-04-2026, 18:36)Anka napisał(a): Hey! Macie doświadczenie z tym lekiem? Mam brać na wieczór 1 tabl. Czy to duża dawka? Czego się spodziewać? Ulotka straszy.

Szczerze powiedziawszy to dawka startowa z tego co wiem,a ulotek nie czytam i skutkow ubocznych brak Duży uśmiech

(07-04-2026, 18:36)Anka napisał(a): Hey! Macie doświadczenie z tym lekiem? Mam brać na wieczór 1 tabl. Czy to duża dawka? Czego się spodziewać? Ulotka straszy.

Szczerze powiedziawszy to dawka startowa z tego co wiem,a ulotek nie czytam i skutkow ubocznych brak Duży uśmiech
Odpowiedz
Dziękuje za odpowiedzi
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości