Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fale odrętwienia/paraliżu
Co ty? Teraz jestem ponad rok na tec, czuję się o niebo lepiej niż wtedy, wiadomo są gorsze i lepsze dni, ale każdy je ma. Lubię swoją pracę, i postanowiłam że choroba nie będzie mnie ograniczać, może czasem potrzebuję na coś więcej czasu, ale daję radę, zwłaszcza że pracuję głową, a ta jest sprawnaOczko
Odpowiedz
Tio spokojnie daj sobie czas
Odpowiedz
(14-09-2018, 12:31)tio napisał(a): kurka to średnio. Ja używam prawej ręki do pracy. I to dość precyzyjnej. Chyba pora szukać nowego zatrudnienia w takim razie Duży uśmiech

Ja też mam pracę, gdzie -- poza myśleniem -- jest dużo łażenia i używania prawej ręki do precyzyjnych czynności, jestem prawie 7 lat po diagnozie, nie ma żadnego, żadnego dramatu. 2 tygodnie na minięcie rzutu to jest nic.
Odpowiedz
Dokładnie, daj sobie czas aż minie rzut i z czasem wszystko wróci do normy. Ja po rzucie nie mogłam pisać ani trzymać telefonu, teraz w pracy nie mam żadnego problemu z precyzją. Już nie wspomnę o tym że przeniesienie herbaty nie było możliwe Oczko będzie dobrze
Odpowiedz
to mnie uspokoiliście Duży uśmiech jak minie to ok.

swoją drogą myślicie, że ćwiczenie tych kończyn w jakiś sposób przyspieszy regenerację czy wręcz przeciwnie?
Odpowiedz
Ćwiczenia zawsze pomagają, tylko z głową, żeby się nie sforsować, ja po rzucie miałam rehabilitację na wyciągach na nogi, i ćwiczenia na ręce i dłonie na takich specjalnych przyrządach, ale nawet jakbyś dłonią zakręcał i i odkręcał często jakieś słoiki i butelki to już ćwiczysz tę dłoń, na stronach o sm są zestawy ćwiczeń i w ptsr można zamówić książeczki z ćwiczeniami.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Hela jak zawsze mnie ubiegniesz Oczko
Odpowiedz
Każdy ruch jest rehabilitacją i jest dla nas ważny. Nie dali Ci z oddziału skierowania do poradni rehabilitacyjnej?

Mufa przepraszam poprawię sięUśmiech

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Ćwiczenia ale na spokojnie, żadne wysiłkowe żeby nie przeforsować mięśni Oczko
Odpowiedz
cześć.mi np.nie dali skierowania do poradni rehabilitacyjnej po żadnym rzucie.na wypisie zawsze było wypisana w stanie dobrym.zaręczam,że nigdy nie był dobry.wręcz był zły wg.mnie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości