(17-10-2019, 06:24)Anka napisał(a):(16-10-2019, 23:20)fratalia napisał(a): Ja z kolei mam wkładkę miedzianą (to chyba spirala w takim razie) od stycznia i sobie chwale. Owszem, założenie bolało i potem 3 dni leżałam, ale teraz bez żadnych problemów i jest to bardzo wygodne rozwiązanie.
Jakies skutki uboczne wystapily u ciebie?
Zadne. Mam moze bardziej obfity okres, ale i tak krotszy niz jak mialam okres jeszcze przed tabletkami, ktore bralam przez 3 lata. Poza tym bardziej odczuwasz cykl niz przy tablektach, bo wtedy cyklu nie ma. Wiec na tydzien przed okresem, bola mnie jajniki, piersi itd, ale tez nie jest tragicznie, wtedy przynajmniej wiem, ze nadchodzi okres
(20-10-2019, 18:53)klaudia26 napisał(a):(16-10-2019, 23:20)fratalia napisał(a): Ja z kolei mam wkładkę miedzianą (to chyba spirala w takim razie) od stycznia i sobie chwale. Owszem, założenie bolało i potem 3 dni leżałam, ale teraz bez żadnych problemów i jest to bardzo wygodne rozwiązanie.
A jak u ciebie z okresem? Bo słyszałam że przy zwykłej miedzianej są bardziej obfite.
I nie przeszkadza to w rezonansie?
Bo jak pytałam kiedyś swojego neurologa czy spirala nie przeszkadza przy rezonansie to powiedział mi że jeśli tylko nie jest to zwykła miedziana to nie...
One byly bardziej obfite przez moze 3 miesiace, ale ja od razu po odejsciu od tabletek i zalozeniu wkladki mialam i mam okres regularnie co 29 dni - 2 dni plamienia (sama wkladka wystarczy), 2 dni obfite (ale mniej niz przy okresie sprzed tabletek), 1 dzien plamien, ot i caly okres!
Co do rezonansu, nie mam pojecia, bo ja na forum jestem w zwiazku z choroba mojego chlopaka. Mozliwe, ze to przeszkadza, ale mysle, ze warto tez zapytac radiologa