Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prawdopodobnie nowy
Dzisaj byłem u drugiego neurologa też powiedział mi że na dzień dzisiejszy jestem zdrowy od wszystkich chorób neurologicznych.
Dla pewności robię jeszcze odcinek piersiowy ja muszę być pewny na 100 procent może popadam w paranoje.
Tylko czytałem tutaj pewna historie i też na początku zapewnili ta osobę że jest na pewno zdrowa.
I tak przez dwa lata chodziła od lekarz do lekarza.
Sam nie wiem co myśleć o tym wszystkim wiem tylko tyle że nogi mam bardzo słabe i jeszcze kilka innych rzeczy gdzie jeszcze niedawno było to nie do pomyślenia.
Odpowiedz
Lekarze mówią że nie masz sm, a nie że jesteś zdrowy, poszukaj innej przyczyny, bo pewnie może ich być kilka, z nerwami włącznie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
(28-11-2019, 22:24)JMonika79 napisał(a): I to jest bardzo dobra wiadomośćUśmiech
Lekarz podpowiedział  Ci cokolwiek? Pokierowal w którą stronę isc?

Właśnie niedawno wróciłem z rezonansu odcinka piersiowego. 
Będę myślał co dalej jak nic tam nie będzie we wtorek opis.
Odpowiedz
(27-11-2019, 10:42)hela napisał(a): Problemy z nogami biorą się z rdzenia, w odcinku szyjnym, ja mam problemy z nogami i odcinek piersiowy mam czysty. Tej osobie to raczej jakiejś dyskopatii szukają.

Szukają w głowie bo rozsianie ma być w czasie i przestrzeni, a w głowie o przestrzeń najłatwiej. I to nie wynika z myślenia szablonowego tylko z doświadczenia.

Sprostuje tylko post, zmiany w głowie też mogą powodować problem z narządem ruchu.
Odpowiedz
Dzięki za wszystkie informacje.
Zobaczę co wyjdzie w tym piersiowym ogólnie sam o skierowanie poprosiłem.
 Tak się zastanawiam czy może być jakiś stan zapalny w organizmie a Ob i CRP  wychodzi w granicach normy. Bo jak 2 neurologów mówi że nie mam Sm to chyba nie mogą się mylić i to jeszcze jeden który praktycznie ma non stop kontakt z  Sm. Ogarnę Jeszcze tego zakaźnika i od chorób Tropikalnych. Dr House by się przydał.
Odpowiedz
(29-11-2019, 17:57)Tomas 85 napisał(a): Dzięki za wszystkie informacje.
Zobaczę co wyjdzie w tym piersiowym ogólnie sam o skierowanie poprosiłem.
 Tak się zastanawiam czy może być jakiś stan zapalny w organizmie a Ob i CRP  wychodzi w granicach normy. Bo jak 2 neurologów mówi że nie mam Sm to chyba nie mogą się mylić i to jeszcze jeden który praktycznie ma non stop kontakt z  Sm. Ogarnę Jeszcze tego zakaźnika i od chorób Tropikalnych. Dr House by się przydał.

Dokładnie,  spróbuj zbadać się w innym kierunku skoro neurologicznie wychodzi ok. Objawy podobne do Twoich,  może dawać też tezyczka, warto sprawdzić też sprawy reumatyczne i inne choroby zakaźne itp. 
Odezwij się jak coś się wyjaśni i daj znać co z rezonansem odcinka piersiowego. Trzymam kciuki za wyjaśnienie przyczyn złego samopoczucia i życzę aby było to coś, co da się wyleczyć. Powodzenia Uśmiech
Odpowiedz
Neurologicznie jest można powiedzieć ok poza trochę wygórowanymi odruchami w nogach ale neurolog powiedział że u młodych się zdarza ( 34 lata jeszcze młody :-)  ) Nigdy nie miałem utraty przytomności ani utraty równowagi
Odpowiedz
Mam opis piersiowego.
Badanie MR kręgosłupa piersiowego
Badanie wykonano w sekwencjach TSE T1, TSE T2, oraz T2 TIRM, w płaszczyznach strzałkowych i poprzecznych, w warstwach o grubości 3 i 4 mm.

Kyfoza piersiowa zachowana.
Trzony kręgów o prawidłowej wysokości ze zmianami zwyrodnieniowymi w postaci zaostrzeń i drobnej osteofitozy krawędzi .
Wymiar strzałkowy ograniczeń kostnych kanału kręgowego w granicach normy.
Zmiany zwyrodnieniowe w stawach międzykręgowych wielopoziomowo.
Pojedyncze guzki Schmorla w blaszkach granicznych trzonów w środkowym odcinku kręgosłupa piersiowego.
Cechy dehydratacji krążków międzykręgowych na poziomach Th4/Th5-Th8/Th9.
Wymiary i sygnał rdzenia kręgowego prawidłowe.
Na poziomie Th3/Th4 i Th8/Th9 widoczna tylno-pośrodkowa protruzja jądra miażdżystego na głębokość około 1,5 mm - powodująca modelowanie worka oponowego bez cech ucisku na struktury nerwowe.
Na poziomie Th7/Th8 widoczna tylno-lewoboczna protruzja jądra miażdżystego na głębokość około 1,5 mm - powodująca modelowanie worka oponowego bez cech ucisku na struktury nerwowe.
Na poziomie Th9/Th10 widoczna tylno-prawoboczna protruzja jądra miażdżystego na głębokość około 1,5 mm - powodująca modelowanie worka oponowego bez cech ucisku na struktury nerwowe.

W prawym płacie wątroby zmiana wielkości 4mm, w nerce prawej- 21mm- protokół badania nie pozwala na jednoznaczną ocenę zmian- weryfikacja w badaniu USG.

Wnioski- zaczynająca się choroba zwyrodnieniowa kręgosłupa piersiowego; wielopoziomowa dyskopatia- bez cech kolizji ze strukturami nerwowymi.
Odpowiedz
(29-11-2019, 19:34)Tomas 85 napisał(a): Mam opis piersiowego.
Badanie MR kręgosłupa piersiowego
Badanie wykonano w sekwencjach TSE T1, TSE T2, oraz T2 TIRM, w płaszczyznach strzałkowych i poprzecznych, w warstwach o grubości 3 i 4 mm.

Kyfoza piersiowa zachowana.
Trzony kręgów o prawidłowej wysokości ze zmianami zwyrodnieniowymi w postaci zaostrzeń i drobnej osteofitozy krawędzi .
Wymiar strzałkowy ograniczeń kostnych kanału kręgowego w granicach normy.
Zmiany zwyrodnieniowe w stawach międzykręgowych wielopoziomowo.
Pojedyncze guzki Schmorla w blaszkach granicznych trzonów w środkowym odcinku kręgosłupa piersiowego.
Cechy dehydratacji krążków międzykręgowych na poziomach Th4/Th5-Th8/Th9.
Wymiary i sygnał rdzenia kręgowego prawidłowe.
Na poziomie Th3/Th4 i Th8/Th9 widoczna tylno-pośrodkowa protruzja jądra miażdżystego na głębokość około 1,5 mm - powodująca modelowanie worka oponowego bez cech ucisku na struktury nerwowe.
Na poziomie Th7/Th8 widoczna tylno-lewoboczna protruzja jądra miażdżystego na głębokość około 1,5 mm - powodująca modelowanie worka oponowego bez cech ucisku na struktury nerwowe.
Na poziomie Th9/Th10 widoczna tylno-prawoboczna protruzja jądra miażdżystego na głębokość około 1,5 mm - powodująca modelowanie worka oponowego bez cech ucisku na struktury nerwowe.

W prawym płacie wątroby zmiana wielkości 4mm, w nerce prawej- 21mm- protokół badania nie pozwala na jednoznaczną ocenę zmian- weryfikacja w badaniu USG.

Wnioski- zaczynająca się choroba zwyrodnieniowa kręgosłupa piersiowego; wielopoziomowa dyskopatia- bez cech kolizji ze strukturami nerwowymi.

Koniecznie idź do lekarza z tymi wynikami, myślę że trzeba zacząć od internisty, pewnie zleci dalsze badania lub wystawi skierowanie do innych lekarzy,  i jeszcze raz neurolog lub neurochirgurg żeby ocenił te zmiany w kregoslupie. Może w końcu wyjaśni się ,  skąd te dolegliwości. Trzymaj się.
Odpowiedz
Wątroba i nerki są ok bo robiłem 4 razy usg i próby watrobowe jeżeli chodzi o te zmiany na tych narządach więc tu jestm pewien.
Ale ja już chyba wszystko wiem przynajmniej tak mi się wydaje, ostatnio urolog dał mi trochę do myślenia z związku z tym libido zerowym.
W poniedziałek jestem umówiony ponownie i o wszystko wypytam.
O wszystkim napisze oby to było o czym myślę.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości