Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostrzenie azs na twarzy
Mam zaostrzenie AZS na twarzy, nie do zniesienia... Swędzi, piecze, mam wrażenie, że nic nie działa. Dermitopic pogarsza sprawę, a lekarz znowu chce sterydy
Odpowiedz
Mi się ostatnio zaostrzył trądzik różowaty. Czekam na krem, może cokolwiek pomoże, bo wygląda to nieciekawie.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Miałam dokładnie to samo, serio 1:1, więc wiem, przez co przechodzisz
U mnie ogromną ulgę dawały zimne okłady żelowe — takie z apteki, owinięte w bawełniany ręcznik i delikatnie przykładane do twarzy.
Pomagał mi też spray z wodą termalną z La Roche-Posay, nie jest najtańszy, ale naprawdę łagodził zmiany.

Co do Dermitopicu — ja go kompletnie nie mogłam używać w czasie zaostrzenia. Działał odwrotnie, piekło i swędziało jeszcze bardziej. Lekarz mi wtedy powiedział, że to krem raczej do fazy „utrzymaniowej”, jak już się wyciszy skórę, a nie na ostre stany.
W końcu trafiłam na leczenie Dupixentem i moje życie się zmieniło, ale zanim do tego doszło, przerobiłam wszystko – sterydy, cyklosporynę… całe życie z tym.

Na etapie zaostrzeń bardzo pomógł mi jeden konkretny krem — łagodny, ale skuteczny, bez uczulenia, bez pieczenia. Może Tobie też pomoże, jak coś, to chodzi o ten: https://atopicin.pl/sklep/krem-regenerujacy-atopicin/

Trzymam za Ciebie mocno kciuki. Wiem, jak wykańczające potrafią być takie nawroty, ale da się to ogarnąć
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości