Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parestezje !! Pomocy
Witam
Od dwóch dni mam ciągłe parestezje- mrowienia,swędzenie, sekundowe kłucie w głowie, prąd przechodzący po kręgosłupie, okropne nagle wyrzuty gorąca, niepokój w brzuchu , napięta strasnziee szyja. Wczoraj była wizyta w poradnik okulistycznej- pozagalkowe zapalenie nerwu wzrokowego i w końcu skierowanie na rezonans. Od 2 do 4 tygodni. I teraz pytanie czy nasilenie parestezji może być rzutem ??
Czy może ktoś zna jakieś sposoby aby minęły ( siedzę sama z 3 dziećmi i już panikuje jak to ogarne- jak najchętniej zaszylabym się pod ziemię ) 
Jeszcze dodam , że od miesiąca jestem na escitalopramie i zaczęłam psychoterapię w związku z nerwicą lękową . Zaczęłam również suplementację Wit B12 , magnezu i D3 .
Proszę o pomoc 
Pozdrawiam
Odpowiedz
Może ale nie musi. U mnie 1 rzut to parestezje. Nie leczone sterydami. Mam co jakiś kilkutygodniowe parestezje ale neuro nie podaje sterydów. Neurovit nie pomaga. Mijają same.
Tak wiem że to mega irytujące uczucie o ile nie wkurw…… ale nawet jak mocno piecze czy pali czy są przeczulice czy niedoczulice to mijają. U mnie 8-10 tyg najdłużej trwały parestezje.
Każdy neurolog inaczej się zachowuje w kwestii podanie na nie sterydu.
U mnie parestezje dotyczyły pleców, brzucha, pośladków, nóg i stóp.
Nie panikuj, jak coś dzwoń do lekarza. Z twojego opisu nie wiem czy jesteś już w programie czy nie.
Odpowiedz
(29-10-2021, 05:18)Hamzy napisał(a): Może ale nie musi. U mnie 1 rzut to parestezje. Nie leczone sterydami. Mam co jakiś kilkutygodniowe parestezje ale neuro nie podaje sterydów. Neurovit nie pomaga. Mijają same.
Tak wiem że to mega irytujące uczucie o ile nie wkurw…… ale nawet jak mocno piecze czy pali czy są przeczulice czy niedoczulice to mijają. U mnie 8-10 tyg najdłużej trwały parestezje.
Każdy neurolog inaczej się zachowuje w kwestii podanie na nie sterydu.
U mnie parestezje dotyczyły pleców, brzucha, pośladków, nóg i stóp.
Nie panikuj, jak coś dzwoń do lekarza. Z twojego opisu nie wiem czy jesteś już w programie czy nie.
Jestem w trakcie stawiania diagnozy. A od 7 lat wszyscy lekarza mówią że mam nerwice lękowa.- obeszlam w Polsce wszystkich. W sierpniu dostałam pozagalkowe zapalenie nerwu wzrokowego- lekarka od razu że to może być MS. Nadal idealnie na oko nie widzę ale jest zdecydowanie lepiej.  Podstawowe badania krwi idealnie.Obecnie mieszkam w Anglii i tutaj dopiero zbieram historię leczenia. Czekam na rezonans i dalszą diagnostykę.  A czekanie jest najbardziej dobijajace
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości