Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mrowienia
Witam, 
Jestem w trakcie diagnostyki czekam na wyniki punkcji... 
Od około 3 tygodni mam praktycznie nieustanne mrowienia rak nog (prawej bardziej) jeden dzień jest lepiej drugi gorzej i tak cały czas. i mam pytanie odnośnie mrowien... czy nie mijają czy zostaną już do końca życia?
Odpowiedz
Miną, kiedy nikt ci nie przewidzi ale miną
Odpowiedz
(30-10-2021, 10:19)Hamzy napisał(a): Miną, kiedy nikt ci nie przewidzi ale miną

Hejka. To wcale nie jest powiedziane że miną. U mnie tez zaczelo sie od mrowień, które pomimo leczenia nie ustępują, też czekam aż ustąpią od praktycznie 3 lat z mizernym skutkiem niestety, pozdrawiam
Odpowiedz
Mrowienia to chyba tylko objawy SM a nie rzut. Ja mam mrowienia zawsze przy gorszym dniu. Nauczyłam się już z nimi żyć najgorsze są jednak te które nie dają spać.
Odpowiedz
Ja od kwietnia mam mówienia od piersi w dół, najbardziej dokuczają w dłoniach , a sięgają aż do stóp. Dwa razy brałam metypred, teraz drugi raz solu medrol. Niestety nic nie pomaga. Było już lepiej, ale 2 tygodnie temu po kolejnym rzucie znów się nasiliły. Neuro stwierdziła, że raczej już te mrowienia zostaną że mną.
Odpowiedz
Ja mrowienia to bardzo często mam, głównie w nogach. Czasem tak te " mrówki " zapierdzielają że masakra. W dzień jeszcze idzie wytrzymać ale jak w nocy się pojawią to zasnąć nie można  Smutny  . Nie wiem czy coś na to można brać czy tak to już ma być ?
Odpowiedz
Przyłączam się do pytania. Ja biorę baclofen i neurontin, ale to na skurcze, które też mi dokuczają. Pregabalina też nie pomogła.
Odpowiedz
Ja swego czasu miałam od lekarza przepisane witaminy cała garść suplementów. Piłam też magnez z wit C małymi łyczkami cały dzień. Pomogło mi to bo faktycznie spać nie mogłam wcale
Odpowiedz
(31-10-2021, 10:13)Lusia98 napisał(a): Mrowienia to chyba tylko objawy SM a nie rzut. Ja mam mrowienia zawsze przy gorszym dniu. Nauczyłam się już z nimi żyć najgorsze są jednak te które nie dają spać.

Część. Lusia98 czy masz jakiś patent na te okropne mrowienia? Ja od diagnozy mam ciągle mrowienia nóg. Jest to okropne. Naurontin nie pomaga, Gabapebtin też nie pomaga
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości