Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co to może być?
Witam. 
W grudniu 2020r, 3 dni po masażu i nastawieniu kręgosłupa pojawiło mi się nagle- osłabienie jednej strony ciała, jakby czucie głębokie, twarz- lekki ból oka, pół policzka , do ust.
Na sor- zostawili mnie na oddziale- TK, MRI z kontrastem zrobione - ognisko plynowe w strukturach głębokich prawostronnie- Drobna poszerzona przestrzeń okolonaczyniowa Virchowa-Robina, 8mm.
Stwierdzili, że to nic takiego, puścili do domu.
W styczniu ciąża.
Luty- oddział ginekologii, w nocy obudziły mnie mega zawroty głowy, jakby oczy latały każde w inną stronę , przez zawroty, wymioty, ból głowy.
Trwało to dość długo.
Konsultacja neurologa- migrena 
Kilka dni później pojechałam na sor neurologiczny- z bólem głowy, i oka prawego.
Jakby z tyłu za okiem. Ale to nie ból, przeszkadzało mi oko.
RMI nie zrobią, bo 1 trymestr ciąży, tyle.
Za miesiąc znowu sor, mega ból głowy to samo, bez diagnostyki.
Uspokoiło się (bóle głowy) po skończonym 1 trymestrze.
2 tygodnie temu urodziłam 
Od porodu jakby mi się objawy nasiliły.
Czuje normalnie, ale prawa strona ( ręką i nogą) jakieś dziwne uczucie, nie mam skurczów, jakby coś głęboko w środku .
Oko to samo (w ciąży badało mnie 3 okulistów, nikt nic nie widział niepokojącego).
Pogorszyło mi się w tym oku ostrość, niedużo ale jednak.
W prawej ręce, dłoni czuje w palcach jakby sztywnienie
Do tego problem z karkiem, wiecznie mega spięty, szyją ruszyć nie mogę , od zawsze chodzę na masaże, kręgosłup szyjny mam jak drukowane "I" prosty , neurolog twierdzi , że to od kręgosłupa.
MRI szyjnego oglądane z plytki- bez zmian patologicznych, wyrobione poduszki między kręgami, dlatego przy każdym ruchu mogę odczuwać bóle.
Z problemem opisanym byłam u 3 neurologów 
Nikt nie wie co mi jest oczywiście, i zero dalszych badań.
Dziś idę do 4 neurologa, polecanego na stronie SM z mojego miasta.
Szczerze, mam już dość, bo moje objawy są bardzo uciążliwe , przeszkadzają w życiu codziennym.
Macie jakieś pomysły?
Odpowiedz
Hej Madzia. Współczuję i łączę się w bólu bo też długo byłam niezdiagnozowana a wszystko zaczęło się w ciąży i oczywiście rzut po ciąży z tym że widoczny PNT. MRI głowy czyste, cała paleta objawów pod SM ale lekarze twierdzą że to nerwica to tamto. Jakoś sobie radzę w końcu bo już nie mam siły na te poszukiwania. Rozciągam się, zmieniłam dietę dbam o cykl dobowy. Żyje. Chodzę. Większość objawów minęła na szczęście. Spróbuj jeszcze zrobić test na tężyczkę daje podobne objawy. Zbadaj D3 oraz B12. Biorę na codzien 20 000 IU 1000 K2MK7 Wit C magnez. Najgorzej było kiedy karmiłam córkę dosłownie co chwilę coś. Ból za okiem szumy uszne mrowienia i nerwica lękowa. Badałam wtedy na własną rękę tarczycę i wlasnie D3 i B12 (wynik tragiczny) neurolodzy oczywiście rozkładali ręce. Słyszałam że trafiają się cudowni lekarze zlecający zastrzyki witaminowe w tym wypadku. Niestety ja nie miałam tego szczęścia

Aha mi super robią kąpiele w soli Epsom (magnezowej) na bóle i drętwienia. Polecam
Odpowiedz
W poniedziałek byłam u neurologa polecanego na stronie SM w moim mieście.
Za miesiąc mam u niego wizytę na NFZ, żeby rezonans głowy powtórny zrobić.
Chciałam prywatnie, ale stwierdził , że to nie będzie SM.
Odruchy prawidłowe ( choć przy prawym kolanie w stukaniu młotkiem nogą nie odskakiwała, przeszedł do lewej nogi- tu ok, wrócił do prawej nogi i już niemniej odskoczyła).

Przy leżeniu, schyleniu głowy do klatki, prądy nie przechodziły.
Choć dziś mam uczucie chodzenia mrówek po lewej nodze - od kolana w dół, prawej stopy,.
Wymiekam czasem.
A w domu 3jka dzieci, jestem z nimi sama w tygodniu, aż czasem strach ..
No nic , poczekam do kontrolnego rezonansu głowy i myślę, że wtedy sporo się wyjaśni
Dzięki za trop, pobiore krew i ten test również zrobię.
PS. Też pytal czy jestem nerwowa.
Przy zamkniętych oczach rzuca mnie , tzn mam takie uczucie "pływania", nie ściąga mnie na konkretną stronę, tylko lewo, tył, prawo, przód i tak w kółko
Ale tego się nie czepiam, bo zawroty głowy, zaburzenia równowagi mam już od 2 lat, nie ciągłe, przychodzą i odchodzą.
Odpowiedz
Moj neurolog też twierdził że to na pewno nie SM. Oni tak uspokajają bo wiem co stres robi w tej chorobie. Jak akurat mam sporo na głowie to objawy sie nasilają i dzieje się naprawdę źle , ścina mnie z nóg. Nie myśl negatywnie. Będzie dobrze, teraz nerwy i hormony szaleją

Swoją drogą u mnie też nie było pradow i odruchy były prawidłowe. U mnie też codziennie jakieś mrowienia. Są dni spokoju to te błogie ale stres w moim życiu robi swoje-niestety. U mnie rzut PNT miał miejsce właśnie w momencie dużego stresu i wycieńczenia organizmu dlatego życzę dużo spokoju, przespanych nocy, wsparcia najbliższych wierze że to pozwala "zdrowiej" żyć
Odpowiedz
Co to za skrót PNT?
Odpowiedz
Porażenie nerwu trójdzielnego
Odpowiedz
(08-11-2021, 17:57)Lusia98 napisał(a): Hej Madzia. Współczuję i łączę się w bólu bo też długo byłam niezdiagnozowana a wszystko zaczęło się w ciąży i oczywiście rzut po ciąży z tym że widoczny PNT. MRI głowy czyste, cała paleta objawów pod SM ale lekarze twierdzą że to nerwica to tamto. Jakoś sobie radzę w końcu bo już nie mam siły na te poszukiwania. 
Masz SM przy czystym MRI głowy? Zdziwko
Odpowiedz
Na początku miałam czyste MRI albo raczej ktoś źle je odczytał.
Odpowiedz
e-smka tak przespane noce to coś o czym marzę każdego dnia i szczerze powiedziawszy tych nocy boje się najbardziej niestety. Ostatnio ciągle wybudzają mnie jakieś skurcze to zaś ręką nie swoja Uśmiech ehh. Życzę Ci spokojnego snuuuu...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości