Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kesimpta, rzut i sterydy
Żarówka 
Hey, dawno już nic tu nie pisałam.
W maju tego roku urodziłam drugie dziecko, niestety 3tyg po porodzie dostałam rzutu.
W tym samym czasie musiałam przejąć na Kesimpte z Tysabri.
Rzut był i jest dosyć mocny. Cała prawa strona osłabienie mięśni, parestezje na całej skórze ciała.
Dosłownie ubrania mnie "bolą"
Na rzut dostałam tabletki w dużych dawkach 2dni po 500mg. 2x 425mg 2x 380mg aż do całkowitego zejścia do zera.
Moje jelita strasznie na tym ucierpiały.
Kupiłam kwas maslowy i probiotyki.
Macie jakieś sposoby na pozbycie się wody plus na tą okropną opuchlizne brzucha?
Oczywiście rzut jeszcze nie przeszedł ale jest trochę lepiej.
To dopiero miesiąc wiec muszę być cierpliwa.
Odpowiedz
To mnie nie pocieszasz - jestem w ciąży i zastanawiam się jakie mam szanse na rzut po porodzie. Choć staram się być dobrej myśli. Niestety nie wiem co Ci poradzić. Smutny Na pozbycie się wody są jakieś tabletki, ale czy to działa, to nie wiem. I chyba lepiej się nie faszerować dodatkowo.
Odpowiedz
(02-07-2022, 19:49)Mysza111 napisał(a): To mnie nie pocieszasz - jestem w ciąży i zastanawiam się jakie mam szanse na rzut po porodzie. Choć staram się być dobrej myśli. Niestety nie wiem co Ci poradzić. Smutny Na pozbycie się wody są jakieś tabletki, ale czy to działa, to nie wiem. I chyba lepiej się nie faszerować dodatkowo.

Po pierwszej ciąży też dostałam rzutu ale troszkę lżejszego. 
Ja akurat mam agresywny przebieg choroby i podczas pierwszej ciąży straciłam wzrok na jakieś 3tyg.
Podczas drugiej brałam Tysabri i pogorszyło mi się tylko czucie w rękach.
Odpowiedz
To współczuję. Ja mam, póki co przynajmniej, trochę lżejszy przebieg choroby i biorę leki, które można brać w ciąży (Copaxone). Więc mam nadzieję, że jakoś się uchowam. Ale z tą chorobą nigdy nic nie wiadomo. Pozdrawiam!
Odpowiedz
(02-07-2022, 12:26)Xyz napisał(a): Hey, dawno już nic tu nie pisałam.
W maju tego roku urodziłam drugie dziecko, niestety 3tyg po porodzie dostałam rzutu.
W tym samym czasie musiałam przejąć na Kesimpte z Tysabri.
Rzut był i jest dosyć mocny. Cała prawa strona osłabienie mięśni, parestezje na całej skórze ciała.
Dosłownie ubrania mnie "bolą"
Na rzut dostałam tabletki w dużych dawkach 2dni po 500mg. 2x 425mg 2x 380mg aż do całkowitego zejścia do zera.
Moje jelita strasznie na tym ucierpiały.
Kupiłam kwas maslowy i probiotyki.
Macie jakieś sposoby na pozbycie się wody plus na tą okropną opuchlizne brzucha?
Oczywiście rzut jeszcze nie przeszedł ale jest trochę lepiej.
To dopiero miesiąc wiec muszę być cierpliwa.

Hej a jak Kesimptę znosisz?zaczynam w sierpniu...zdrówka dla Ciebie i maleństwa .
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości