Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy może być to SM?
Witam. Mam 23lata. Pod koniec grudnia doszło u mnie do zaniewidzenia na jedno oko(przeszło) tk wykluczyło zmiany i okulistycznie czysto. Dwa tyg po tym powtórzyło się to na drugie oko. Od tego momentu 2x jeszcze była taka sytuacja. Od 2 razu, bóle mięśni, drgania, zniesione odruchy brzuszne (stan prawdopodobnie po CC), mrowienia, drętwienia, osłabiona siła mięśni, chwiejny krok, uczucie zimna w nogach zmęczenie, uczucie wbijania igieł i przypalania i dzisiaj dodatkowo zawroty glowy. Czekam na rezonans magnetyczny. Czy Moje objawy mogą wskazywać na SM? Nie powiem że trochę się martwię ?
Odpowiedz
Hej Paulina. Każdy by się martwił, ale pamiętaj, że my nie jesteśmy lekarzami. Twoje objawy są zróżnicowane i nie muszą oznaczać sm. Może to być oznaką braku jakiś witamin. Może udaj się do innego lekarza i zobaczysz co powie.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
(18-02-2024, 05:03)Bubka napisał(a): Hej Paulina. Każdy by się martwił, ale pamiętaj, że my nie jesteśmy lekarzami. Twoje objawy są zróżnicowane i nie muszą oznaczać sm. Może to być oznaką braku jakiś witamin. Może udaj się do innego lekarza i zobaczysz co powie.

Czekam właśnie na ten rezonans. Byłam u 3, każdy sugerował właśnie SM ale dopiero jedna dała skierowanie na rezonans głowy. Suplementuje od kilku miesięcy Wit d, magnez i witaminy b
Odpowiedz
A kiedy będziesz miała rezonans ?
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
(18-02-2024, 15:25)Bubka napisał(a): A kiedy będziesz miała rezonans ?

Za tydzień w piątek. Mam na cito go
Odpowiedz
To nie jest aż tak odległy termin. Zajmij się czymś, wiem, że łatwo się mówi, ale postaraj się. Pamiętaj w internecie jest wszystko i nic. Dlatego wszystko co przeczytasz na temat SM nie zawsze jest prawdą.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości