Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytanie o objawy początkowe
Cześc. Mam pytanie do chorych na MS. Czy na poczatku choroby mieliscie uczucie dretwienia tylko przy np. podparciu się jedną ręką półleżąc lub mrowienie w nogach przy półsiedzeniu, ktore mijalo po chwili, czy może "od razu" mieliscie parestezje nie wywolane żadną niewygodną pozycją, które czuliście długo?
Mam tez pytanie nt. drżenia rąk. Czy jest to drżenie podobne do tego które mają np. zdrowe osoby po intensywnym wysiłku fizycznym, czy jest innego typu, np. przypominające szybkie wachlowanie całą dłonią?
Sam mam różne dziwne objawy, drzenie rąk od paru lat, od jakiegos czasu mrowienie i drętwienie konczyn, chyba problemy z równowagą.. przychodzą różne myśli od czego może to sie brać, a chyba nie od stresu, którego swoją drogą miałem ostatnio nadmiar.
Pozdrawiam, trzymajcie sie. Wojtek
Odpowiedz
Cześć Uśmiech Ja miałam zdrętewiały kawałek ciała i utrzymywało się to dość długo, doszło też mrowienie wokół ust, które też nie przechodziło, później doszły zawroty głowy i tak trafiłam do szpitala. Ale myślę, że mogło się zacząć pół roku wcześniej, ból oczu, nieostre widzenie itd. No ale tak to mniej więcej się u mnie zaczęło. Teraz też czasem coś mi zamrowi ale przechodzi po chwili. Drżenia rąk nie mialam także nie wiem jak to jest z tym. Pozdrawiam i życzę zdrowia Uśmiech
Odpowiedz
Ja miałam drętwienie na plecach, drżenia nie miałam nigdy, mrowień tez już nie mam, najbardziej miałam przy ostatnim rzucie i po nim. Zamiast sie zastanawiać idź do lekarza, po co sie męczyć, każdy ma inne objawy i nie ma co sie doszukiwaćUśmiech

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Ja tez mam różne skonsolidowane objawy. Ręce mi drżą, palce Ale delikatnie w konkretnej pozycji. Zalezy jak reka leży lub co robi. Też się zastanawiam czy to SM. ..
Odpowiedz
Mi drętwiała prawa ręka i noga. Na początku słabiej a później coraz bardziej także miałam problem z chodzeniem i praktycznie bezużyteczną rękę. Ale zdretwiale miałam cały czas niezależnie od pozycji. Drżenie miałam tak zwane zamiarowe czyli im bardziej zbliżałam do czegoś rękę tym bardziej się ona trzesła. Wyglądało to po prostu jak takie drzenie nie wachlowanie.
Myślę że zamiast samemu szukać przyczyny powinieneś iść do lekarza i zrobić badania.
Powodzenia Uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości