Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dzień dobry
Witam, mam na imię Diana w  wakacje dowiedziałam się że jestem chora na SM.
Wszystko zaczęło się od tego ze miałam odrętwiałe opuszki palców myślałam  ze to brak witamin, lecz później zaczął się  problem ze wzrokiem. W lipcu odwiedziłam SOR i tam zostałam, po rezonansie  już wiedziałam że jestem chora. Dzień później miałam punkcje co tylko potwierdziło diagnozę. Niedługo nacieszyłam się spokojem  ponieważ po tygodniu od wyjścia ze szpitala musiałam iść  neurologa ponieważ  widziałam podwójnie ( oczopląs) dostałam sterydy i po 4 Uśmiech dnia wszystko minęło  Uśmiech Jestem osobą bardzo nerwową czy to może zwiększyć prawdopodobieństwo wystąpienia rzutu ?
Pozdrawiam Uśmiech
Odpowiedz
Cześć, witaj na forum, stres nigdy nie jest wskazany a przy naszej chorobie nawet bardziej, ja dużo robię żeby sie nie stresowac, przy naszej chorobie żadna aktywność układu immunologicznego nie jest wskazana

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Cześć Diana Uśmiech Rozgosc sie na forum i pytaj jak bedziesz potrzebowala jakis informacji lub bys chciala sie wymienic swoimi doswiadczeniami.
Mialas duzo szczescia, ze tak szybko dostalas diagnoze, niektore osoby czekaja nawet kilka lat. Nie piszesz nic o leczeniu. Czy jestes zakwalifikowana czy to dopiero przed Toba ?
Odpowiedz
Witaj na forum Uśmiech dobrze ze wszystko się szybko wycofało Uśmiech
Tak jak hela pisała stres nie wpływa na nas dobrze. No ale życie bez stresu chyba nie jest możliwe... mysl pozytywnie i nie przejmuj się tak wszystkim Uśmiech będzie dobrze Uśmiech
I dołączam się do pytania Joanny. Zaczęłaś juz leczenie?
Odpowiedz
(23-09-2017, 20:04)klaudia26 napisał(a): Witaj na forum Uśmiech dobrze ze wszystko się szybko wycofało Uśmiech
Tak jak hela pisała stres nie wpływa na nas dobrze. No ale życie bez stresu chyba nie jest możliwe... mysl pozytywnie i nie przejmuj się tak wszystkim Uśmiech będzie dobrze Uśmiech
I dołączam się do pytania Joanny. Zaczęłaś juz leczenie?

Nie, kazano mi sie zgłosić w październiku na wizytę do polikliniki i że wtedy się dowiem wszystkiego na temat leczenia Uśmiech
Odpowiedz
Termin bliski wiec nie jest źle tylko ciekawe co powiedzą dalej. Pamiętaj ze im wcześniej rozpocznie się leczenie tym lepiej więc jeśli musiałbyś długo czekać to zawsze możesz poszukać w innym miejscu.
Odpowiedz
Dziewczyny wszystko już napisały to ja tylko Cię przywitam. I wyluzuj to pomaga
Odpowiedz
Witaj Diana94
Odpowiedz
Dzień dobry Diana 94, trzymaj się ciepło  Uśmiech
Odpowiedz
Witaj Diana94! Uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości