Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kochani tak z innej beczki. Ile mieliście lat jak zachorowaliście? I ile lat macie obecnie? Ja zachorowałam rok temu mając 25 lat, diagnozę mam od marca tego roku Uśmiech
Odpowiedz
Ja pierwszy rzut miałam w wieku 28 lat. Diagnozę w marcu ubiegłego roku, czyli teraz 35. Oczko
Odpowiedz
Pierwszy rzut miałam prawdopodobnie w wieku 14 lat, o chorobie dowiedziałam się 3 miesiące przed 18, obecnie mam skończone 18 lat  Uśmiech
Odpowiedz
Ja pierwszy rzut miałam prawdopodobnie jak miałam 27 lat, teraz jestem 8 lat starsza, diagnoza jest z tego roku, w międzyczasie były jakieś dziwne objawy ale wszystko bagatelizowałam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
(14-10-2017, 15:50)Marta_L napisał(a): Kochani tak z innej beczki. Ile mieliście lat jak zachorowaliście? I ile lat macie obecnie? Ja zachorowałam rok temu mając 25 lat, diagnozę mam od marca tego roku Uśmiech

1 rzut w wieku niecałych 18, diagnoza miesiąc po 18 a teraz mam 25 lat, SMowa jestem 7 rok Uśmiech
Życie jest piękne. Serce  Trzeba tylko brać odpowiednie leki
taki żarcik kosmonaucik  Uśmiech

Odpowiedz
A jak się czujecie kilka lat po diagnozie? Ja choruję dopiero od roku ale tak się czasem zastanawiam w jakim stanie będę za kilka lat.
Odpowiedz
MartaL pierwszy rzut miałam w wieku 28 lat. Po pół roku w sumie już mnie wpisali na listę oczekujących na lek a po roku diagnoza na piśmie. Teraz mam 33 lata. W sumie nie widać po mnie choroby (pomijam rzuty). Ostatni rzut w zeszłym roku. Obecnie drobne problemy, które pojawiły się przy paskudnej infekcji ale powoli wszystko wraca do normy. Najbardziej dokucza mi zmęczenie. Z resztą da się żyć Oczko
Odpowiedz
Ja mam 30 lat i diagnozę sprzed półtora miesiąca.
Ale jak się okazało pierwsze objawy - objaw Lhermitte'a miałam już 4 lata temu.
Odpowiedz
Obecnie 32 lata a pierwszy rzut 5 lat temu PZNW. Diagnoza w zeszłym roku po drugim rzucie i od tamtej pory bez rzutów.
Odpowiedz
Ja diagnozę dostałam w marcu 2014 czyli miesiąc po skończeniu 21 lat a pierwsze objawy miałam prawdopodobnie mając 12-13 lat. Teraz mam 24 lata. Ogólnie choroby po mnie nie widać. Mam pewne objawy ale jeśli ktoś nie wie ze jestem chora to nie zauważy tego. Od czasu diagnozy miałam 3 rzuty.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości