Co robicie, żeby nie pominąć zastrzyku? Ja do tej pory brałam Copaxone codziennie, więc było w miarę łatwo (choć kilka razy się zdarzyło, że niemal zapomniałam). Ale od dziś biorę nowe Copaxone- 3 razy w tygodniu. Niby wydaje się proste, ale jestem pewna, że będzie mi się mieszać i łatwo będzie ominąć zastrzyk. Macie jakieś sposoby? ja na razie zakreśliłam sobie dni zastrzykowe w kalendarzu, ale trochę boję się czy to będzie skuteczne.
|
Jak nie pominąć zastrzyku?
|
|
25-04-2016, 12:21
Ja biorę Copaxone codziennie, ale i tak boję się, że zapomnę
Używam aplikacji do wysyłania SMSa o określonej godzinie. Ustawiłam SMSy do samej siebie codziennie do odwołania. Raczej się sprawdza (tylko warto mieć darmowe SMSy ). Wcześniej testowałam budzik i przypominacz, ale często zdarzało mi się wyłączyć bezwiednie takie przypomnienie. SMSa trudniej przeoczyć. Choć i tak zdarza mi się czasem, gdy już leżę w łóżku (zastrzyki biorę przed snem), przypomnieć sobie, że zastrzyk "siedzi" jeszcze w lodówce.
25-04-2016, 16:13
Chyba też muszę sobie zainstalować taką aplikację. Tak, jak pisałam ostatnio w innym wątku - ostatnio zapomniałam zrobić zastrzyk. Co ja wtedy przeżyłam, tak bardzo bałam się że dostanę rzutu.
Moniko, napisz proszę jak się nazywa ta aplikacja. Nie jestem zbyt biegła w telefonach, a chyba też muszę sobie ustawić takie wiadomości z przypomnieniem.
26-04-2016, 10:15
Ja mam zastrzyki raz w tygodniu i z reguły pamiętam aczkolwiek czasami zdarzyło mi się że już prawie zapomniałam i zastrzyk z lodówki zamiast rano wyjmowałam na wieczór.
26-04-2016, 11:45
27-04-2016, 16:10
Ja biorę Betaferon. Dostałam do niego wstrzykiwacz Betaconnect, który ma wbudowany alarm (co 48h).
27-04-2016, 21:07
Ja też mam raz w tygodniu, biorę Avonex, z reguły pamiętam, czasami mąż mi przypomina i wyciąga zastrzyk jak ja zapomnę.
Ja w kalendarzu google zaznaczone mam dni zastrzyku na konkretna godzine i dzień 22:30 pn,śr,pt . Natomiast smartfon o ustalonych dniach i godzinach wysyła sygnalizacje dżwiękową. Ponadto zastrzyki mam wykonywane przez Rebismart i tam jest sylwetka człowieka z miejscem wykonania zastrzyku , jest tam też sygnalizacja dźwiękowa ale rebismart stojąc w lodówce jest za cichy.
![]() A to taki Rebismart , nazwa bardzo nowoczesna w dobie smartfonów jedynie czego nie robi to zadzwonić z niego się nie da ![]()
Witam koleżanki i kolegów
27-04-2016, 22:28
Landa fajnie masz z tym alarmem. Ja na szczęście mam zastrzyk raz w tygodniu bo biorę Avonex bo znając moje roztrzepanie nie raz bym zapomniala. Ciekawa tez jestem jak wygląda Madak69 Twój Rebismart ? Ciekawa nazwa.
Miałam kiedyś brać Rebif
28-04-2016, 09:54
Madak69, czy taki Rebismart trzeba sobie dokupić? Czy dostanę go razem z zastrzykami? Jutro mam zaczynać a nic nie wiem. Neourolog nic nie mówił a ja nie głupia o nic nie dopytałam.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Używam aplikacji do wysyłania SMSa o określonej godzinie. Ustawiłam SMSy do samej siebie codziennie do odwołania. Raczej się sprawdza (tylko warto mieć darmowe SMSy ![[Obrazek: 834_kg.png]](http://zapisz.net/images/834_kg.png)