Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak kwalifikacji do programu lekowego
(01-12-2022, 15:30)marcepanka napisał(a): Ja nie miałam klasycznego rzutu, a zakwalifikowali mnie do programu. Wystarczyły kolejne nowe zmiany w rezonansie. Doktor powiedziała, że nie ma co czekać tylko trzeba zacząć leczenie, bo im szybciej tym lepiej. Tak jak mówią dziewczyny - udaj się do poradni leczenia SM.

No właśnie jestem w poradni SM. To od Pani dr ktora zajmuje się sm mi tak powiedziała.
Odpowiedz
(01-12-2022, 15:52)Zuzia37 napisał(a):
(01-12-2022, 15:30)marcepanka napisał(a): Ja nie miałam klasycznego rzutu, a zakwalifikowali mnie do programu. Wystarczyły kolejne nowe zmiany w rezonansie. Doktor powiedziała, że nie ma co czekać tylko trzeba zacząć leczenie, bo im szybciej tym lepiej. Tak jak mówią dziewczyny - udaj się do poradni leczenia SM.

No właśnie jestem w poradni SM. To od Pani dr ktora zajmuje się sm mi tak powiedziała.
https://www.gov.pl/attachment/1102590a-c...02124405f7 to którego punktu nie spełniasz?
Odpowiedz

No właśnie jestem w poradni SM.
Odpowiedz
No właśnie jestem w poradni SM.
Odpowiedz
Zuzia no i co się dowiedziałaś w poradni?
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
(01-12-2022, 20:45)Zuzia37 napisał(a): No właśnie jestem w poradni SM.

Kurde, co kraj to obyczaj. Jakby nie można było tego jakoś znormalizować. A lekarze to już w ogóle nie odpowiadają za nic. U mnie to się każdy dziwi, że z baba od programu to się widuje raz w roku, przy przedłużeniu programu. Kasa idzie z nfz jak za normalną wizytę.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(02-12-2022, 08:59)Bubka napisał(a): Zuzia no i co się dowiedziałaś w poradni?

No to co pisałam. Nie będzie programu lekowego. To właśnie stwierdziła już dr zajmująca się SM.
Odpowiedz
Aha to coś źle zrozumiałam. A może spróbuj w innym miejscu.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Zuzia37, Ty mieszkasz blisko Rzeszowa (chyba, że jest inny Strzyżow) . Tam na pewno  są szersze możliwości niż jeden neurolog od SM. Tarnów też jest stosunkowo blisko. Nie bazuj na opinii jednego lekarza. Szkoda czasu. Poszukaj innego miejsca, w którym mają programy lekowe i bardziej normalne podejście do pacjenta. Powodzenia. I nie daj się.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Ja również nie miałam klasycznego rzutu, jedynie zdretwienie cześci twarzy które samo ustąpiło. Rezonans i punkcja potwierdziły SM. W rezonansie nic się nie świeciło. Nie kazano czekać na następny rzut tylko właśnie rozpocząć leczenie jak najszybciej. Próbuj w innych miejscach, powodzenia!!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości