Liczba postów: 553
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
19-07-2023, 14:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2023, 15:02 przez Orchidea ponownie.)
Wczoraj już nic nie jadłam. Przepłakałam do 3 w nocy .Dziś wstaje wypiłam wodę i bieg do łazienki.W łazience wszystko poszło woda z jelit.Oczywiscie na sedes już nie zdążyłam usiąść. Teraz to już nigdzie nie wyjdę.
(19-07-2023, 10:13)Bubka napisał(a): Nie jem, ani makaronów, ani chleba, słodyczy. Za to jem codziennie ogórka kiszonego, pije wodę z ogórków. Staram się dużo pić wody. W pracy 1,5 litra to codziennie no i później też parę szklanek wyjdzie. Ostatnio piłam sok z kapusty kiszonej to się udało, ale tylko przez 2 razy, za trzecim juz nie. Kefir nie pomaga, czereśnie popite wodą też nie. Śliwki suszone jadłam z jogurtem, oliwa z pestek dyni z jogurtem też nie.
I tak wychodzi, że na porcelance mogę dłużej posiedzieć raz w tygodniu.... porażka Lepsze to niż jak Ci po nogach cieknie.
Zauwazylam że tak jak fruu co zjem i wypije to masakra.Co dziwne kebaba zjem i nie mam biegunki.Za drogą impreza aby jeść codziennie .No i kebab tylko obok mnie .Po innych biegam.Wiecie już bym wolała mieć stomię tak mi daje do wiwatu ta moja sraka.
Liczba postów: 1 400
Liczba wątków: 10
Reputacja:
17
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Reputacja:
0
19-07-2023, 16:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2023, 16:34 przez Orchidea ponownie.)
Dziś już 3x kąpiel zaliczyłam.Rodzinny oczywiście najpierw antybiotyk Xifaxan dal bo clostridium kiedyś miałam. Potem mam gadać po 7 dniach .O I tak zalatwiłam.
Boję się cokolwiek wypić i zjeść.Dobrze ze mlodzi z psem wyjdą a ja z okna patrzę. Bo mój pies to przyjaciel wszystkich nawet kotów ale silny jest.
Liczba postów: 630
Liczba wątków: 3
Reputacja:
9
19-07-2023, 17:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2023, 18:31 przez Tosiia.)
Orchidea przykro mi, ze to przezywasz. Mialam kiedys doslownie 2 dni tak straszna grype jelitowa, ze juz nie moglam wytrzymac, a to tylko 2 dni takiej sytuacji ... Ciebie boli brzuch czy po prostu masz 'tylko' biegunki? te kolonoskopie zalecaja juz pod katem jakiejs dolegliwosc? cos podejrzewaja?
Bubka jak dla mnie najlepsza na zaparcia jest kawa z cytryna pita z rana na czczo. Moze sprobuj (jesli pijesz kawe) dodac troche cytryny.
Reputacja:
0
(19-07-2023, 17:54)Tosiia napisał(a): Orchidea przykro mi, ze to przezywasz. Mialam kiedys doslownie 2 dni tak straszna grype jelitowa, ze juz nie moglam wytrzymac, a to tylko 2 dni takiej sytuacji ...
Ciebie boli brzuch czy po prostu masz 'tylko' biegunki? te kolonoskopie zalecaja juz pod katem jakiejs dolegliwosc? cos podejrzewaja?
Bubka jak dla mnie najlepsza jest kawa z cytryna na zaparcia pita z rana na czczo. Moze sprobuj (jesli pijesz kawe) dodac troche cytryny. Nie pije kawy.Brzuch mnie nie boli.Mialam po zabiegu wyrostka porażone jelito .Na usg było widać pracę jednego jelita a drugie nie pracowało.Tresc pokarmową z górnego jelita chciała się przedostać do dolnego i nie mogła.Po czym następowało rozwarcie górnego jelita i wsio leciało pod ciśnieniem bo dolne nie zatrzymywało.Na tym to porażenie polega .No i chyba dalej jest .
Liczba postów: 630
Liczba wątków: 3
Reputacja:
9
19-07-2023, 18:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2023, 18:45 przez Tosiia.)
to dobrze Orchidea, ze nie pijesz kawy ... bo po niej mogloby byc jeszcze gorzej! Odnosilam sie do postu Bubki, ze kawa z cytryna dobrze u mnie dziala na zaparcia.
Ah czyli pewnie to skutek tego porazenia ...
Liczba postów: 1 130
Liczba wątków: 13
Reputacja:
21
(19-07-2023, 08:19)fruu napisał(a): Akinom, też mam określoną granicę, której przekroczenie przekona mnie do tego...
Mnie nawet coś podobnego do głowy nie przychodzi. I nigdy nie naraziłabym męża na takie przeżycie. Człowiek nie wie, jak się zachowa, ale mamy instynkt samozachowawczy. I tak, jak pisze Benitka - zawsze nas coś trzyma przy życiu, nawet w najmniej komfortowych warunkach, bycie z mężem do końca, spotkania z dziećmi, doczekania wiosny...tak na prawdę nikt z nas nie chce umierać.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orchi, bardzo Ci współczuję, wypróbuj Laremid albo Loperamid - to na prawdę pomaga.
Reputacja:
0
Wypiłam saszetkę tego do oczyszczania po aubagio I stop .Zatrzymało się.Najgorsze jest to że tego leku nie ma u nas w Polsce.
Liczba postów: 1 400
Liczba wątków: 10
Reputacja:
17
A to rano spróbuję jak kupię cytrynę.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Liczba postów: 854
Liczba wątków: 1
Reputacja:
10
Wiecie co przyszłam się wyżalić ale jak poczytałam forum to jednak sobie daruję. Już mi przeszło. Mi czasem głowa szwankuje tzn. bierze depresja. W tym roku miałam trochę stresu w zasadzie odkad przeprowadziliśmy tj 8 lat. W każdym bądź razie zawsze wstaje i idę się "wyżyć" od razu mi lepiej. Gdybym się położyla w łóżku i zaczęła rozmyślać to byłby klops.. trzeba walczyć. Orchi Ty również musisz i myślę że nawet najgorsze kiedyś mija <3
|