Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
(26-01-2024, 22:41)yasmina napisał(a): A ja dziś po roku miałam kontrolną wizytę u endo z moją nadczynnością i okazało się, że nadczynność jest w remisji. Przez ten rok brałam tylko 1/4tbl. co drugi dzień i teraz mam całkiem odstawić i za 3m-ce zrobić badanie. Ale przy okazji dowiedziałam się, że jak będę miała mri z kontrastem to muszę 3 dni przed, w dniu badania i jeden dzień po wziąć 2x1tbl., żeby tarczyca nie wchłonęła jodu. No i troszkę przybyło mi kilogramów, z czego endo był bardzo zadowolony.
Dziś u mnie wyjrzało trochę słonko i już było lepiej.
----------------------------------------------------------------------------------
Jest 22.22 i właśnie się dowiedziałam, że jutro o 13.15 przybędzie do mnie 4 facetów z klubu na rosołek przed wyjazdem na spotkanie z zaprzyjaźnionym klubem w Łagowie. Dobrze, że dziś ugotowałam.
Yasmina, ale do MRI nie podają kontrastu jodowego, tylko gadolin... Kontrast jodowy jest do TK.
Odpowiedz
mialam miec jutro kontrolny rezonans, ale zepsul sie sprzet i przelozyli mi termin na 14 lutego =/
Odpowiedz
Tosia termin bajeczny...
Iris gadolin lub jodowy. Gadolin dużo bardziej szkodliwy...

W ogóle każdy tu znika z forum. Dlaczego ? E-semka widać na dobre nam przepadła. Benita a Ty gdzie ?
Odpowiedz
Też to zauważyłam. Osoby które kiedyś się mocno udzielały, teraz ich nie ma. Nie powstają też nowe wątki tak jakby już nikt nie zachorował, albo nie szukał odpowiedzi w necie.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Zastanawiam sie czy wszystko dobrze dziala, bo ostatnia nowa osoba zarejestrowala sie w czerwcu 2023, a pamietam, ze stracilam jakis czas temu dostep do forum (zapomnialam hasla) i nie bylam w stanie ani go odzyskac ani zalozyc nowego konta z innym adresem mailowm (jakby przycisk 'zakoncz rejestracje' nie dzialal). Haslo na szczescie mialam zapamietane w jednej z przegladarek dlatego wrocilam =D Teraz probowalam zalozyc nowe konto tak na probe i nie moge.

Byc moze to tylko cos u mnie nie działa ... ale moze Yasmina sprawdzilabys czy wszystko jest ok jak bedziesz miala czas?

Lusia chyba musze sie przyzwyczaic, ze w takich dniach SM jest ze mna - 14 lutego juz mialam punkcje ledzwiowa, a 8 marca testy na Devic'a ... i teraz kolejny 14 luty z rezonansem. Jak sie czujesz? juz lepiej po antybiotyku?
Odpowiedz
Fakt, cicho się tu zrobiło...
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Spróbuję jutro skontaktować się z Moniką albo Joasią, bo ja niestety nie mam wejścia od strony technicznej na forum.
Odpowiedz
Tosia baczne Twoje oczko! Faktycznie bez zarejestrowania nie ma szans dodać wiadomości na forum. Kiedyś było tyle zapytań o pierwsze objawy SM a teraz cisza od roku na pewno. Faktycznie coś tu od strony technicznej widocznie szwankuje. Ja też mam zapisane hasło w razie W!
Co do antybiotyku czuje się OK, na początku miałam jakieś dziwne bóle głowy, niewiadomo czy to migrena czy zatoki, biorę probiotyk i faktycznie duża różnica !
Tosia może to taki prezent walentynkowyOczko i nic nowego na pewno się nie pojawi Oczko! Trzymam kciuki
Odpowiedz
Ka mam dosyć.Po tej chorobie ledwo po mieszkaniu chodzę. Mam ochotę rzucić to w cholere
Odpowiedz
Zeby to się tak dało rzucić. Mnie ostatni covid tez sponiewierał. Nie mam siły dosłownie na nic. A już hitem jest to, ze jak ubiorę kapcie to nie mogę wstać z fotela. Bez jest ok. I jak jest ciemno to zaczynam się gubić, trace rownowage, chodze jak zombi. Nie wiem, co jest grane. Od poniedziałku zaczynam rehabilitację, może cokolwiek pomoże.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości