Liczba postów: 450
Liczba wątków: 13
Reputacja:
6
To nie jest lepszy lek. Patent na Tec wygasa w lutym 2020, dlatego inne firy farm mogą wprowadzić na rynek generyki, czyli leki biorównoważne.
Ale powinny być tańsze, bo to właśnie robi konkurencja.
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
A takie pytanko z innej beczki. Lekarze was informowali odnośnie PML'a jako skutku ubocznego tec i jak go ewentualnie monitorują żeby nie dopuścić do niego? Powiem szczerze, że mi lekarz nawet nie napomniał, że takowy mógłby wystąpić, aczkolwiek wcześniej czytałem, że jest on wypisany w ulotce.
Liczba postów: 2 097
Reputacja:
28
(28-04-2019, 23:27)Moris napisał(a): A takie pytanko z innej beczki. Lekarze was informowali odnośnie PML'a jako skutku ubocznego tec i jak go ewentualnie monitorują żeby nie dopuścić do niego? Powiem szczerze, że mi lekarz nawet nie napomniał, że takowy mógłby wystąpić, aczkolwiek wcześniej czytałem, że jest on wypisany w ulotce O skutkach ubocznych informowal.
Jak monitoruja? Co kwartał morfologia i mocz.
Ale nie widze zeby bylo u mnie robione badanie na ten wirus JCV.
Wiec nie wiem czy robia w wogole czy jak pojawia die objawy i wtedy.
Z tego co wiem a moge nie wiedziec wszystkiego to PML wystepuje tylko przy zakazeniu wirusem.
Liczba postów: 122
Reputacja:
0
(29-04-2019, 05:44)Anka napisał(a): (28-04-2019, 23:27)Moris napisał(a): A takie pytanko z innej beczki. Lekarze was informowali odnośnie PML'a jako skutku ubocznego tec i jak go ewentualnie monitorują żeby nie dopuścić do niego? Powiem szczerze, że mi lekarz nawet nie napomniał, że takowy mógłby wystąpić, aczkolwiek wcześniej czytałem, że jest on wypisany w ulotce O skutkach ubocznych informowal.
Z tego co wiem a moge nie wiedziec wszystkiego to PML wystepuje tylko przy zakazeniu wirusem.
No tak, ale skąd wiedzieć czy się jest zakażonym, skoro się tego nie bada haha ?
U mnie tez nie robili badania na obecność JCV. Aż z ciekawości chyba zapytam lekarza na najbliższej wizycie.
Liczba postów: 2 097
Reputacja:
28
(29-04-2019, 12:01)Moris napisał(a): (29-04-2019, 05:44)Anka napisał(a): (28-04-2019, 23:27)Moris napisał(a): A takie pytanko z innej beczki. Lekarze was informowali odnośnie PML'a jako skutku ubocznego tec i jak go ewentualnie monitorują żeby nie dopuścić do niego? Powiem szczerze, że mi lekarz nawet nie napomniał, że takowy mógłby wystąpić, aczkolwiek wcześniej czytałem, że jest on wypisany w ulotce O skutkach ubocznych informowal.
No tak, ale skąd wiedzieć czy się jest zakażonym, skoro się tego nie bada haha ?
U mnie tez nie robili badania na obecność JCV. Aż z ciekawości chyba zapytam lekarza na najbliższej wizycie.
Mysle ze jak by doszlo do zakazenia to by objawy byly JCV i neuro by wtedy zlecil badanie.
Liczba postów: 459
Liczba wątków: 14
Reputacja:
4
Ja już po wizycie rocznej. Wyniki krwi świetne ,rezonans taki jak był, bez zmian, eds mniejsza (wcześniej 2,5 teraz 2,0) jest ok  !
Udanej majówki
Liczba postów: 450
Liczba wątków: 13
Reputacja:
6
(30-04-2019, 13:14)Beciaa05 napisał(a): Ja już po wizycie rocznej. Wyniki krwi świetne ,rezonans taki jak był, bez zmian, eds mniejsza (wcześniej 2,5 teraz 2,0) jest ok !
Udanej majówki  Cudowne wiesci! Grqtulacje!!!
Liczba postów: 3 965
Liczba wątków: 39
Reputacja:
42
(30-04-2019, 13:14)Beciaa05 napisał(a): Ja już po wizycie rocznej. Wyniki krwi świetne ,rezonans taki jak był, bez zmian, eds mniejsza (wcześniej 2,5 teraz 2,0) jest ok !
Udanej majówki 
Poprawił Ci się humor na majówkę  Super  oby tak dalej
Liczba postów: 1 221
Liczba wątków: 6
Reputacja:
23
super  ja muszę powtórzyć MRI za pół roku jeszcze raz
Liczba postów: 459
Liczba wątków: 14
Reputacja:
4
(30-04-2019, 13:30)agica napisał(a): super ja muszę powtórzyć MRI za pół roku jeszcze raz
Dlaczego?
|