Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy czyste mri wyklucza ms?
Zawrotów glowy nie mam. Mam odrealnienie i widzenie obrazu jakby płasko, nogi funkcjonują chociaż mialam osłabiona prawa stronę i bol jak zakwasy lewej lydki i podudzia. Parestezje w dłoniach i stopach, fascykulacje ( nawet język) przeczulica na dźwięki.. Jak mój mały płakał to ja się skręcałam z bólu, zrywy miokloniczne (od kilku dni podskakuje mi głowa). Były napięciowe bóle głowy, ataki paniki, często ziewam, szumy uszne, parestezje w pięcie takie mocne jakby mnie mrówki żarły. Stany depresyjne albo nerwicowe. Nerwobóle, ból oczu zagalkowy.. Cieszę się ze mówicie ze to nie to, ma waszym forum uzyskałam więcej info niż od 2 neurologów

(06-12-2020, 13:49)yasmina napisał(a):
(06-12-2020, 03:33)Patrahime napisał(a): Oczywiście. Martwi mnie też moje przewlekłe rozwolnienie, czy tp też może być objaw?
Tak, to może być objaw nerwicy spowodowany wmawianiem sobie choroby. Nie czytasz tego co piszemy. Czy Ty na prawdę całe dnie spędzasz na siedzeniu przy kompie i analizowaniu swojego stanu zdrowia? Masz dziecko, jest piękna pogoda, idź z nim na spacer, ugotuj dobry obiad, kup sobie coś ładnego. Dziś jest Mikołaj - może pomyślisz o innych, zrobisz im jakąś przyjemność?
 Tak zrobię, dziękuję kochana
Odpowiedz
(06-12-2020, 13:51)Patrahime napisał(a): Zawrotów glowy nie mam. Mam odrealnienie i widzenie obrazu jakby płasko, nogi funkcjonują chociaż mialam osłabiona prawa stronę i bol jak zakwasy lewej lydki i podudzia. Parestezje w dłoniach i stopach, fascykulacje ( nawet język) przeczulica na dźwięki.. Jak mój mały płakał to ja się skręcałam z bólu, zrywy miokloniczne (od kilku dni podskakuje mi głowa). Były napięciowe bóle głowy, ataki paniki, często ziewam, szumy uszne, parestezje w pięcie takie mocne jakby mnie mrówki żarły. Stany depresyjne albo nerwicowe. Nerwobóle, ból oczu zagalkowy.. Cieszę się ze mówicie ze to nie to, ma waszym forum uzyskałam więcej info niż od 2 neurologów

(06-12-2020, 03:33)Patrahime napisał(a): Oczywiście. Martwi mnie też moje przewlekłe rozwolnienie, czy tp też może być objaw?
Tak, to może być objaw nerwicy spowodowany wmawianiem sobie choroby. Nie czytasz tego co piszemy. Czy Ty na prawdę całe dnie spędzasz na siedzeniu przy kompie i analizowaniu swojego stanu zdrowia? Masz dziecko, jest piękna pogoda, idź z nim na spacer, ugotuj dobry obiad, kup sobie coś ładnego. Dziś jest Mikołaj - może pomyślisz o innych, zrobisz im jakąś przyjemność?
Jestem przekonany, że połowa jak nie większość objawów minie po konsultacji z psychiatrą.
Odpowiedz
(06-12-2020, 13:58)skrzat100 napisał(a):
(06-12-2020, 13:51)Patrahime napisał(a): Zawrotów glowy nie mam. Mam odrealnienie i widzenie obrazu jakby płasko, nogi funkcjonują chociaż mialam osłabiona prawa stronę i bol jak zakwasy lewej lydki i podudzia. Parestezje w dłoniach i stopach, fascykulacje ( nawet język) przeczulica na dźwięki.. Jak mój mały płakał to ja się skręcałam z bólu, zrywy miokloniczne (od kilku dni podskakuje mi głowa). Były napięciowe bóle głowy, ataki paniki, często ziewam, szumy uszne, parestezje w pięcie takie mocne jakby mnie mrówki żarły. Stany depresyjne albo nerwicowe. Nerwobóle, ból oczu zagalkowy.. Cieszę się ze mówicie ze to nie to, ma waszym forum uzyskałam więcej info niż od 2 neurologów

Jestem przekonany, że połowa jak nie większość objawów minie po konsultacji z psychiatrą.
Załatwię to mri odcinka szyjnego, jutro neurolog, mozna mieć lhermitte'a somatyczne? Myślicie na tle nerwowym?
Odpowiedz
(06-12-2020, 16:08)Patrahime napisał(a):
(06-12-2020, 13:58)skrzat100 napisał(a):

Załatwię to mri odcinka szyjnego, jutro neurolog, mozna mieć lhermitte'a somatyczne? Myślicie na tle nerwowym?
Skoro i tak zamierzasz wykonywać kolejne badanie to uważam, że te pytania są bez sensu. Zrobisz to się przekonasz czy na tle nerwowym czy innym.
Odpowiedz
No wykonam po świętach. To 1 święta mojego synka Uśmiech.
Odpowiedz
Patrahime napisał(a)
Cieszę się ze mówicie ze to nie to, ma waszym forum uzyskałam więcej info niż od 2 neurologów
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My nie mówimy, że to nie to, ani że to sm. Cierpliwie odpowiadamy na Twoje pytania chcąc Cię uspokoić i zachęcić do dokładnej diagnostyki i wg mnie powinnaś zacząć od porady psychiatrycznej i fizjoterapeutycznej.
Ciesz się nadchodzącymi świętami, tym bardziej że to pierwsze dla Twojego maleństwa.
Pozdrawiam Serce
Odpowiedz
Yasmina tak zrobię. Dzisiaj neurolog zobaczę co powie. Każe mu się dokładnie opukać.
Odpowiedz
No jest mi tak przykro ze się tak znowu źle czuje... Bo chce być super mama Smutny Nawet nie wiedziałam ze to na niego czekałam całe życie. Wszystko inne jakieś trywialne teraz mi się zdaje
Odpowiedz
Tak z ciekawości spytam - wg Ciebie super mama - tzn. jaka?
Odpowiedz
Taka która zajmuje się dzieckiem sama a nie musi prosić własnego ojca o pomoc bo psychicznie nie wyrabia . Znaczy ja tak czuję.

Neurolog uznał ze te objawy z wibrowaniem sa fizjologiczne. Mam wszystkie odruchy w normie, poxa dolnymi sle jestem po cc więc to normalne, mri przepisze mi za 2 tyg jeśli leki na tż nie pomogą
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości