Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
(10-09-2021, 14:42)Akinom napisał(a): Wygryzła mnie koleżanka ;-) chciałam na piątek, ale podobno tyle ludzi, że się nie dało. Wczoraj to były tłumy, ja i jeszcze jedna laska. Jej męża z nią nie wpuścili, bo kowid, mój się wydarł, gdzie ma ich przepisy i wszedł na hama. Oczywiście na to wszystko napatoczył się moja kuzynka zdziwiona, że się muszę kogoś trzymać. I dali spokój. A pani doktor wydała mi się inna niż w zeszłym roku. Patrzyłam na pieczątkę, i niby ona. Ale jakaś niską była i bez okularów.

Ja się umawiałam już z 3 miesiące temu, bo pierwotnie przedłużenie miałam mieć w czerwcu, ale dzień przed okazało się , że nie ma opisu rezonansu. Wczoraj razem ze mną były trzy osoby (faktycznie tłuuum Duży uśmiech ) i czekaliśmy na klatce schodowej pod oddziałem. Też nie poznałam pani doktor, myślałam, że to znowu ktoś nowy, z drugiej strony widziałam ją może 1 czy 2 razy więc może dlatego Duży uśmiech Poszło nawet szybko - badania w ogóle nie było, tylko wypełnianie papierków i tyle. Zdziwiłam się tylko że to już 5 rok...
Odpowiedz
Czas ucieka, niestety. Ja już też jakoś piąty rok. W marcu 2017 zaczęłam. I już 3 lekarz. Widziałam, że podają octrewus. Tylko osoba była w pełni na chodzie. Nawet na obcasach :-) I poniekąd szczęściara, bo octrewusem zajmuje się zastępca ordynatora. On jest kumaty i się przejmuje.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(10-09-2021, 07:30)e-smka napisał(a): Mój nastrój jest dziś całkowicie beznadziejny, mimo, że to piątek i za kilka godz. zaczynam weekend.
Ta alergia, czy co to jest, daje mi ostro popalić. Dziś nie śpię od 4. Mam doła. Meczy mnie to. Co to jest, znowu jakaś choroba, a może leki - Tec? A jak Tec i będę musiała odstawić to co dalej? Boje się i chce mi się ryczeć...

A próbowałaś czegoś z ludowej "magii", jak to nazywa moja dziewczyna? Przykładowo 2 tygodniowa kuracja z suszonych i mielonych kurek na wyzbycie się pasożytów i innego tałatajstwa? Do tego herbaty z rumianku, dziurawca, melisy czy skrzypu polnego. Zwróciłbym też uwagę na olej z czarnuszki i syrop z cebuli (tego akurat ja nie cierpię). I jeszcze nalewka z kasztanów i herbata z kwiatów kasztanowca. To ostatnie tylko gdy nie masz chorych nerek.
Na koniec trochę mocniej przyprawione posiłki oregano, rozmarynem i majerankiem.

To wszystko pomaga nie tylko na alergie ale i na kilka innych rzeczy, w tym relaksuje i poprawia nastrój.
Odpowiedz
Od piątku do dupy. W czwartek przyjechałam do szpitala na kontrolę pewna że wszystko ok (ostatni rzut zakończony leczeniem w czerwcu? No i zamiast usłyszeć że wszystko ok zobaczyłam butelkę z kortyzonem nad głową. Znowu rzut I nowe zmiany w mózgu. Nawet nie wiem kiedy To się stało- załamania.
Odpowiedz
Ja to miałam cichą nadzieję, że mnie pogonią hahaha. I znowu się nie udało :-D

(08-09-2021, 09:21)e-smka napisał(a): Czytam jeszcze że przy Tec może być świąt, pokrzywka itp.
Siedzę w pracy i nie mogę pracować, swędzi i boli, skupić się na niczym nie mogę.

E-semka, za dużo chyba nie można czytać. Ja dostałam na zapalenie pęcherza antybiotyk,ciprosept. Na tej samej recepcie sirdalud. Jedno z przeciwskazan do antybiotyku: nie podawać, jeżeli ktoś przyjmuje sirdalud hahaha. Tylko nie napisali, co się może ewentualnie stać. Jeszcze jestem hahahaha
Odpowiedz
(13-09-2021, 07:50)e-smka napisał(a):
(12-09-2021, 11:10)fruu napisał(a):
(10-09-2021, 07:30)e-smka napisał(a): Mój nastrój jest dziś całkowicie beznadziejny, mimo, że to piątek i za kilka godz. zaczynam weekend.
Ta alergia, czy co to jest, daje mi ostro popalić. Dziś nie śpię od 4. Mam doła. Meczy mnie to. Co to jest, znowu jakaś choroba, a może leki - Tec? A jak Tec i będę musiała odstawić to co dalej? Boje się i chce mi się ryczeć...

A próbowałaś czegoś z ludowej "magii", jak to nazywa moja dziewczyna? Przykładowo 2 tygodniowa kuracja z suszonych i mielonych kurek na wyzbycie się pasożytów i innego tałatajstwa? Do tego herbaty z rumianku, dziurawca, melisy czy skrzypu polnego. Zwróciłbym też uwagę na olej z czarnuszki i syrop z cebuli (tego akurat ja nie cierpię). I jeszcze nalewka z kasztanów i herbata z kwiatów kasztanowca. To ostatnie tylko gdy nie masz chorych nerek.
Na koniec trochę mocniej przyprawione posiłki oregano, rozmarynem i majerankiem.

To wszystko pomaga nie tylko na alergie ale i na kilka innych rzeczy, w tym relaksuje i poprawia nastrój.

PłaczŚciana O matko 

Muszę o tym poczytać, na pewno dziurawca nie mogę, bo z czymś koliduje, ale już nie pamiętam z czym... chyba z tabletkami antykoncepcyjnymi, albo na nadciśnienie...??? yyy

(12-09-2021, 20:46)Dodka napisał(a): Od piątku do dupy. W czwartek przyjechałam do szpitala na kontrolę pewna że wszystko ok (ostatni rzut zakończony leczeniem w czerwcu? No i zamiast usłyszeć że wszystko ok zobaczyłam butelkę z kortyzonem nad głową.  Znowu rzut I nowe zmiany w mózgu.  Nawet nie wiem kiedy To się stało- załamania.

Przytulanie Zdezorientowany

(10-09-2021, 07:32)Akinom napisał(a): Program przedłużony. Nawet za bardzo nie byłam badana. Mam obiecane, że jak wejdzie Majzent i nie będzie jakiś wyśrubowanych wymagań kwalifikacyjnych to powinnam na niego przejść. Zobaczymy :-)

Akinom i Marcepanka - super, gratulacje Uśmiech

Super, gratulacje.
Odpowiedz
Witam.
Od dzisiaj jestem na l4 do 21wrzesnia. Od 2 tygodni coś mnie rozbiera. Zaciszyło mnie (chrypa), suchy kaszel napadowy (jak załaskocze w gardle to atak kaszlu), temperatura poniżej 36,6 (czasami poniżej 36). Tydz przechodziłam lecząc się na własną rękę (mówiłam lekarzowi z programu bo w tym okresie miałam roczny bilans to mi przepisał jakieś tabletki które nic mi nie pomogły, a usłyszawszy że jestem nieszczepiona to nawet nie dotknął mnie młoteczkiem).
Wczoraj byłam prywatnie u dr- fakt osłuchał mnie i stwierdził że jest czysto. Chrypkę i kaszel podpiął pod refluks i na tym się skończyła wizyta. Bez l4 i bez leków. Rodzinna na teleporadzie dała mi l4 ale bez leków. Poradziła wygrzać się w łóżku, pić herbatę i sok malinowy. Jestem załamana podejściem lekarzy do pacjentów Smutny
Pozdrawiam wszystkich ciepło i życzę dużo dużo zdrówka Uśmiech
Odpowiedz
Mi rodzinna przepisała na jednej recepcie sirdalud i antybiotyk, którego przeciwwskazaniem jest sirdalud. antybiotyk chyba nie działa, bo pęcherz jaki był dziwny taki jest. No ale ja nie jestem lekarzem. Zobaczymy.
Odpowiedz
A ja nie wiem, jaki mam nastró Niezdecydowany j. Z jednej strony powinnam mieć świetny, bo tydzień temu wróciłam z tygodniowej wyprawy motocyklowej w Alpy Uśmiech . Wjechaliśmy na lodowiec, przejechaliśmy piękne przełęcze w Austrii i Szwajcarii i wyjątkowo trudny podjazd na przełęcz w Słowenii Duży uśmiech . A po powrocie czekała mnie kontrola z PIP-u Zły . Potem okazało się, że nasza ukochana wilczyca Dżemma jest bardzo chora Smutny , a w międzyczasie przygarnęliśmy dwumiesięcznego kociaka Duży uśmiech . I teraz mam dwa psy i dwa koty. Taka mieszanka uczuć.
Odpowiedz
jak ja zazdroszcze wszystkim, ktorzy maja zwierzaki w domu, a szczegolnie psa. W przyszlym roku musze zadzialac i zadbac o to by w moim zyciu pojawil sie czworonozny przyjaciel Uśmiech

Poza tym mam kiepski nastroj od kilku dni.

Dzis bylam u neurologa i niebawem bede miala kontrolny rezonans.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości