Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
Dokładnie. Napisz Bubka po urlopie jak się wyjazd udał Oczko!
Czy u was też czuć już wiosnę w powietrzu???
Jutro mam zamiar wykorzystać te promienie słoneczne. Choć no przydałoby się już te 16 stopnii conajmniej Uśmiech
Odpowiedz
O tak Lusia, jest słońce, choć niezbyt ciepło, ale na mnie tak to dziś podziałało, że opędziłam okna i meble - no chyba mnie Pan Bóg opuścił, albo...steryd, który dostałam w kolano taki power mi dał Oczko Duży uśmiech
Odpowiedz
Yasmina to super informacja że pomogło Duży uśmiech. I był przypływ energii. My dziś korzystamy ze słońca dzień cały. Powoli zaczynam sezon ogródkowy Uśmiech
Odpowiedz
U mnie dzis super dzien - pierwszy dzien wiosny, slonce i prawie 12 km spaceru Uśmiech byla moc!
Za tydzien zmiana czasu na letni wiec bedzie jeszcze cudowniej Uśmiech

Mam do Was pytanie ogolne o leki - jak to jest w przypadku zmiany leczenia ? pomiedzy jednym lekiem, a drugim musi byc jakis wyznaczony odstep ? chyba nie konczy sie jednej terapii i od razu zaczyna druga ?
Odpowiedz
Ja powoli szykuję się do budowy podwyższonych rabat. Drewno już mam i poprzycinałem na wymiar. Muszę jeszcze pomalować i poskręcać i zamówić ziemię. Ale do takich prac średnia pogoda. Niby słońce, ale zimno i wieje zimny wiatr. Zmarzłem dziś okrutnie.
Odpowiedz
A ja dzisiaj na rowerkach z dziewczyną i jej córką. Nad Wisłę. Z piwkiem i małym ogniskiem. Bo mimo słońca zimno jeszcze jest, ale było mega fajnie :-)
Odpowiedz
(20-03-2022, 17:52)Lusia98 napisał(a): Yasmina to super informacja że pomogło Duży uśmiech. I był przypływ energii. My dziś korzystamy ze słońca dzień cały. Powoli zaczynam sezon ogródkowy Uśmiech
 Wiesz co? W dobrym tego słowa znaczeniu - zazdroszczę ludziom radości z uprawiania ogrodu. Nie cierpię grzebać w ziemi.  Mam 2 tyś.metrów działki porośniętej trawą i z przyjemnością patrzę, jak kwitną stokrotki i inne kwiatki Duży uśmiech po czym przyjeżdża mój Pan Mąż z kosiarką, bo trzeba wyrównać trawę. Masakra Zły Jestem zwolenniczką "wolnego" wzrostu roślinek. Owszem, posadziłam 4 krzaki magnolii/tzn. nie ja tylko panowie, którzy mi je przywieźli/, dwa krzaki zeżarły psy Smutny , ale jedna magnolia kwitnie dwa razy w lecie i dziś właśnie już zobaczyłam jakie piękne ma pąki. Mój Pan Mąż wymyślił, że założymy ogródek - same nowalijki - nie ma sprawy, pod warunkiem, że ja będę tylko zbierać "owoce" Duży uśmiech 
Dziś był piękny dzień, nawet myślałam, że wybierzemy się na przejażdżkę motorem, ale jeszcze za wcześnie, za zimno...
No to pojechaliśmy samochodem do piekarni z najlepszym chlebem na świecie i mini drożdżówkami, potem poszłam oprowadzić Tolka/kot/ po okolicy, bo już pora, żeby zaczął wychodzić sam, a teraz oglądam najnowszego Matrixa i piję wino... Duży uśmiech 
Lusia - steryd działa cuda Uśmiech 
-------------------------------------------------
Marcin - co to są podwyższone rabaty? Zdezorientowany 
--------------------------------------------------------
Życzę Wam dużo słońca w nadchodzącym tygodniu Serce
Odpowiedz
Yasmina - to po prostu grządki podniesione powyżej powierzchni gruntu. Takie skrzynie. Ja planuję podnieść o 40cm. Wczesną wiosną ziemia szybciej się nagrzeje, no i nie trzeba się tyle schylać. Uśmiech A posadzone mają tam być różne warzywa.
Odpowiedz
(20-03-2022, 22:55)MarcinS napisał(a): Yasmina - to po prostu grządki podniesione powyżej powierzchni gruntu. Takie skrzynie. Ja planuję podnieść o 40cm. Wczesną wiosną ziemia szybciej się nagrzeje, no i nie trzeba się tyle schylać. Uśmiech A posadzone mają tam być różne warzywa.

Ok, dzięki. Czyli to raczej nie dla mnie, bo nie zamierzam nic sadzić ani tym bardziej plewić/chyba umarłabym z nudów/ Oczko Duży uśmiech 
A tak z ciekawości - co będziesz tam coś sadził?
Odpowiedz
Stawiam pierwsze kroki w tej zabawie. Na razie posadzę marchewki, rzodkiewki, groch itp. Nic nad wyraz ambitnego. Uśmiech Sukces jak cokolwiek z tego będzie. Choć truskawki i maliny już w zeszłych latach były.

Teraz siedzę i czekam na MRI. Miał być na 18:00, dzwonili i przesunęli na 19:00. Jest 19:50 i dalej czekam. Język No ale jak trzeba, to trzeba.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości