Ocena wątku:
  • 20 głosów - średnia: 4.3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tecfidera
Też mam pupę jak odwłok pszczoły, do tego przepuklinę w lędźwiowym. Do kompletu zespół czegoś tam. Póki co to albo nie czuję bólu, albo jest ok w miarę. Ale u giną nie mogłam się zebrać z kozetki po usg piersi hahaha. Jak już sytuacja była beznadziejna, a ja machałam kończynami jak biedronka przewrócona na plecy to poprosiłam doktora o rękę hahaha
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Mnie ta poduszka póki co pomaga. To świetny wynalazek. Uśmiech Kiedyś, jak robiłam rezonanse w innym miejscu niż teraz i nie dawali poduszki, to potwornie mnie bolał kręgosłup w odcinku lędźwiowym i ciężko było się podnieść, bo miałam z nim kiedyś problemy. A teraz rezonans plus ta poduszka równa się pełen relaks. Duży uśmiech
Odpowiedz
A ja na ostatnim rezonansie przysnełam. Lubię te stuki A badanie trwało 55 min. bo dwa odcinki kręgosłupa. Ocknęłam się jak wyjeżdżali by podać kontrast. Mogę tam nocować. Wolę to niż trzaskanie drzwiami przez młodych w środku nocy.
Odpowiedz
Hej w związku z lepszą dostępnością innych leków ,dr będzie mi zmieniała lek na silniejszy.Nie wiem na jaki .Do stycznia jestem na aubagio a potem działamy.
Odpowiedz
Kciuk w dół 
Roczny kontrolny rezonans odebrany.  Liczne ogniska dalej są, ale co do ilości i wielkości nie uległy istotnej zmianie, bez cech zmian aktywnychUśmiech Czyli dalej Tecfidera, bardzo się cieszęUśmiech
Odpowiedz
(09-11-2022, 11:46)Olaa napisał(a): Roczny kontrolny rezonans odebrany.  Liczne ogniska dalej są, ale co do ilości i wielkości nie uległy istotnej zmianie, bez cech zmian aktywnychUśmiech Czyli dalej Tecfidera, bardzo się cieszęUśmiech

Super. Ciekawe ile ja będę czekała na wynik.
Odpowiedz
RM bez zmian.Lecz ja już tak 5 lat mam.
Odpowiedz
Na pocieszenie już tak będzie Oczko Orchi, jak długo chorujesz? Tak +/- po 15 latach zmienia się postać sm. I już na nic nowego nie można liczyć hahaha
Odpowiedz
(18-11-2022, 10:28)Akinom napisał(a): Na pocieszenie już tak będzie Oczko Orchi, jak długo chorujesz? Tak +/- po 15 latach zmienia się postać sm. I już na nic nowego nie można liczyć hahaha

1Hej 15 lat a zaraz będzie 16 .Nie poddam się i będę walczyła.
Odpowiedz
Próbuj zmienić lek na Mayzent. To jest na wtórnie postępujące SM. Im szybciej tym lepiej. Skoro już jest refundowany... Lekarze ślepo wierzą, że jak nie ma nowych zmian w MRI to ich cudowne leki działają. Sory, ale g...no działają. Mówię to z własnego doświadczenia.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości