Liczba postów: 32
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
(20-02-2023, 15:06)nadziejka napisał(a): Za dwa tygodnie mam zacząć przyjmować Kesimpte, bo jutro mam ostatni wlew solu-medrol i trzeba odczekać. Dzisiaj robiono mi prześwietlenie klatki piersiowej i jutro pełna morfologia. W środę mam USG piersi, a w zeszłym tygodniu 14.02 miałam cytologię, więc wynik będzie akurat na zaplanowaną wizytę. No chyba się cieszę ale zmęczona to jestem dzisiaj. Warunki szpitalne są nie dla mnie.
Może to usg piersi jest czymś podyktowane. Mnie już prawie miesiąc bolą piersi, nigdy mnie tak nie bolały:-) za mną już 5 zastrzykow. Po ostatnim 2 dni mnie strasznie głowa bolała, ale na szczęście przeszło,ale piersi dalej bolą. Innych skutków ubocznych brak.
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 2
Reputacja:
2
(20-02-2023, 17:54)Eka_ napisał(a): (20-02-2023, 15:06)nadziejka napisał(a): Za dwa tygodnie mam zacząć przyjmować Kesimpte, bo jutro mam ostatni wlew solu-medrol i trzeba odczekać. Dzisiaj robiono mi prześwietlenie klatki piersiowej i jutro pełna morfologia. W środę mam USG piersi, a w zeszłym tygodniu 14.02 miałam cytologię, więc wynik będzie akurat na zaplanowaną wizytę. No chyba się cieszę ale zmęczona to jestem dzisiaj. Warunki szpitalne są nie dla mnie.
Może to usg piersi jest czymś podyktowane. Mnie już prawie miesiąc bolą piersi, nigdy mnie tak nie bolały:-) za mną już 5 zastrzykow. Po ostatnim 2 dni mnie strasznie głowa bolała, ale na szczęście przeszło,ale piersi dalej bolą. Innych skutków ubocznych brak. Ja zawsze staram się w okolicach urodzin robić sobie takie różne badania, a że ze stycznia jestem, to w sumie się załapało na postanowienie.
A powiedz mi, jakie Ty badania musialaś wykonywać przed otrzymaniem Kesimpty?
Liczba postów: 32
Reputacja:
1
(20-02-2023, 19:41)nadziejka napisał(a): (20-02-2023, 17:54)Eka_ napisał(a): (20-02-2023, 15:06)nadziejka napisał(a): Za dwa tygodnie mam zacząć przyjmować Kesimpte, bo jutro mam ostatni wlew solu-medrol i trzeba odczekać. Dzisiaj robiono mi prześwietlenie klatki piersiowej i jutro pełna morfologia. W środę mam USG piersi, a w zeszłym tygodniu 14.02 miałam cytologię, więc wynik będzie akurat na zaplanowaną wizytę. No chyba się cieszę ale zmęczona to jestem dzisiaj. Warunki szpitalne są nie dla mnie.
Może to usg piersi jest czymś podyktowane. Mnie już prawie miesiąc bolą piersi, nigdy mnie tak nie bolały:-) za mną już 5 zastrzykow. Po ostatnim 2 dni mnie strasznie głowa bolała, ale na szczęście przeszło,ale piersi dalej bolą. Innych skutków ubocznych brak. Ja zawsze staram się w okolicach urodzin robić sobie takie różne badania, a że ze stycznia jestem, to w sumie się załapało na postanowienie.
A powiedz mi, jakie Ty badania musialaś wykonywać przed otrzymaniem Kesimpty?
No właśnie oprócz różnych badań z krwi o których pisalam we wcześniejszych postach nic dodatkowo nie musiałam robić. A pani doktor sprawdzała przy mnie jakie są wymogi i co trzeba. Ale Ty masz przez to jakieś 150 zł do przodu bo nie będziesz musiała przez rok się badać:-)
Liczba postów: 553
Reputacja:
0
Byłam na wizycie.Nie wiadomo kiedy leki.Dr napisała podanie o zapotrzebowanie na kesimpte dla mnie.Zobaczymy czy coś wskóra.
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
(01-03-2023, 20:46)Orchidea ponownie napisał(a): Byłam na wizycie.Nie wiadomo kiedy leki.Dr napisała podanie o zapotrzebowanie na kesimpte dla mnie.Zobaczymy czy coś wskóra.
Ojej,to długo już czekasz.Pytałaś w innych placówkach czy nie byłoby szansy na kesimpte
Pozdrawiam
Liczba postów: 553
Reputacja:
0
(02-03-2023, 23:28)Gocha napisał(a): (01-03-2023, 20:46)Orchidea ponownie napisał(a): Byłam na wizycie.Nie wiadomo kiedy leki.Dr napisała podanie o zapotrzebowanie na kesimpte dla mnie.Zobaczymy czy coś wskóra.
Ojej,to długo już czekasz.Pytałaś w innych placówkach czy nie byłoby szansy na kesimpte
Pozdrawiam Nie pytałam.Poczekam na odpowiedź i dopiero zdecyduję.
Reputacja:
2
Jutro jadę na szkolenie, pierwszy zastrzyk i odbiór Kesimpty ❤️
Jakieś rady odnośnie pierwszego wstrzyknięcia?
Liczba postów: 630
Liczba wątków: 3
Reputacja:
9
12-03-2023, 12:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2023, 12:18 przez Tosiia.)
nadziejka powodzenia! zastrzyki Kesimpty sa naprawde super ... dla mnie bezbolesne - robie i wracam do pracy
Pierwszych zastrzykow balam sie (nie samego wykonania, ale skutkow ubocznych). Zawsze duzo/wiecej pije wody w dniu zastrzyku, ale nie wiem na ile to pomaga. Pomoglo mi to bardzo przy drugiej punkcji wiec i zastosowalam to przy Kesimpcie.
Z pierwszym zastrzykiem to pewnie personel medyczny zdecyduje. Ja dostalam paracetamol i leki przeciwhistaminowe na ok. pol godziny przed.
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
Hej, w piątek dostałam pierwszy zastrzyk. Sam zastrzyk bez problemu, ale potem masakra: bóle mięśni i głowy, stan podgorączkowy. Po 3 godzinach przeszło. Następnym razem przed zastrzykiem wezmę paracetamol i podobno ma być lepiej
Reputacja:
2
(12-03-2023, 12:16)Tosiia napisał(a): nadziejka powodzenia! zastrzyki Kesimpty sa naprawde super ... dla mnie bezbolesne - robie i wracam do pracy
Pierwszych zastrzykow balam sie (nie samego wykonania, ale skutkow ubocznych). Zawsze duzo/wiecej pije wody w dniu zastrzyku, ale nie wiem na ile to pomaga. Pomoglo mi to bardzo przy drugiej punkcji wiec i zastosowalam to przy Kesimpcie.
Z pierwszym zastrzykiem to pewnie personel medyczny zdecyduje. Ja dostalam paracetamol i leki przeciwhistaminowe na ok. pol godziny przed.
Też czytałam o tym nawodnieniu, staram się dzisiaj opić ?
Trochę mam stracha odnośnie tych skutków ubocznych właśnie, zwłaszcza, że jestem po szpitalu i solu mnie przeczołgał, dodatkowo od strony psychiatrycznej też zmieniam leki, ze względu na skutki uboczne poprzedniego i już mam serdecznie dość takich dni, gdzie jestem zupełnie wyłączona, nie do życia, gdzie tylko śpię, a i tak mam wrażenie,że zaraz wykituję. Chyba w ogóle stany depresyjne mi się nasilają, wściekła jestem, że muszę chorować, brać leki, pilnować się, robić rzeczy, których nie chcę robić. Dobija mnie za dużo tematów, ale być może to sprawka zmiany antydepresantów, może za 3 tygodnie będzie lepiej...
|