Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kesimpta (ofatumumab)
ja jestem pół roku na Kesimpcie i schudłam 3 kg - myślę że to skutek uboczny, bo ... nie mam apetytu od kiedy zaczęłam leczenie.
Odpowiedz
Dzień dobry mam pytanie czy dawkę miesięczna bierzecie w tym samym dniu miesiąca, niezależnie od ilości dni w miesiącu?
Odpowiedz
ja biorę co 4 tygodnie i mój dzień zastrzyku to piątek, jednak Kesimptę można brać 3 dni wcześniej lub 3 dni później więc raz kiedy źle się czułam w piątek przełożyłam zastrzyk na niedzielę
Odpowiedz
(28-03-2023, 10:26)Tosiia napisał(a): ja biorę co 4 tygodnie i mój dzień zastrzyku to piątek, jednak Kesimptę można brać 3 dni wcześniej lub 3 dni później więc raz kiedy źle się czułam w piątek przełożyłam zastrzyk na niedzielę

Dziękuję za info, pozdrawiam
Odpowiedz
Pomocy.Moja dr powiedziała/pani sobie przeczyta jak ma wziąć/ tylko tu słowa po polsku nie ma.
Mam Quantalan zuckerfrei do wypłukania aubagio.Jak to brać?
Odpowiedz
(30-03-2023, 17:23)Orchidea ponownie napisał(a): Pomocy.Moja dr powiedziała/pani sobie przeczyta jak ma wziąć/ tylko tu słowa po polsku nie ma.
Mam Quantalan zuckerfrei  do wypłukania aubagio.Jak to brać?

Nie mam doświadczenia z takim lekiem, ale przeczytaj nazwę łacińska i dawkę (zazwyczaj w mg, mikrogramach).
Wyszukaj w wujku google i gotowe.
Napewnoi znajdziesz jakiś odpowiednik.
Odpowiedz
(30-03-2023, 17:23)Orchidea ponownie napisał(a): Pomocy.Moja dr powiedziała/pani sobie przeczyta jak ma wziąć/ tylko tu słowa po polsku nie ma.

Hej,bierz 3 razy dziennie po 2 saszetki  rozpuszczone w wodzie.Powinno starczyć na 11 dniową terapię.
Powodzenia
Odpowiedz
(30-03-2023, 22:36)Gocha napisał(a):

Hej,bierz 3 razy dziennie po 2 saszetki  rozpuszczone w wodzie.Powinno starczyć na 11 dniową terapię.
Powodzenia
Dziękuję. Czy ten konkretny preparat co ja miał ktoś z Was?
Odpowiedz
(31-03-2023, 08:49)Orchidea ponownie napisał(a):
(30-03-2023, 22:36)Gocha napisał(a):

Powodzenia
Dziękuję. Czy ten konkretny preparat co ja miał ktoś z Was?
Ja miałam kilka saszetek tego a pozostałe colestyramine ratiopharm
Odpowiedz
Co do badań to tylko z krwi i rtg miałam.Dzis dr zadzwoniła i nie muszę się doszczepiac na żółtaczkę. Zapytałam o preparat .Mam brać 2x1 saszetkę. W dużej ilości płynu rozpuścić.

A i jeszcze jedno.Dzis rozmawiałam z chłopakiem.On nie wyplukiwal.Dostal steryd .Za miesiąc lek.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości