Liczba postów: 553
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
(25-04-2023, 15:10)jagna napisał(a): Dzień dobry,
mam pytanie dotyczące Kesimpty.
Czy podczas leczenia tym lekiem można przyjmować sterydy.
Mam często zaostrzenia alergii i wówczas dostaję sterydy, nigdzie nie mogę się doczytać czy można łączyć te leki, a nie zapytałam neurologa...
Poproszę o poradę.
Pozdrawiam wszystkich Ja biorę Hydrocortisonum też steryd .Biorę codziennie. Moja dr wie jakie leki biorę i przeciwskazań nie widziała.
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Dziekuje  to jeszcze zapytam, czy ze zmęczeniem psychicznym, sennością jest lepiej przy tym leku.? Ja biore tecfidera i często jestem bardzo senna. Choruje już 23 lata wiec może po prostu choroba się rozwija, choć mam nadzieje, ze to przejdzie
Reputacja:
0
(25-04-2023, 19:05)jagna napisał(a): Dziekuje to jeszcze zapytam, czy ze zmęczeniem psychicznym, sennością jest lepiej przy tym leku.? Ja biore tecfidera i często jestem bardzo senna. Choruje już 23 lata wiec może po prostu choroba się rozwija, choć mam nadzieje, ze to przejdzie
Mi przeszło zmęczenie. Nie drzemię w dzień.Aubagio mnie zamulało niestety.
Juz jutro zastrzyk i nie mogę się doczekać. Z żadnego leku tak się nie cieszyłam puki co tfu tfu jak z tego.
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 2
Reputacja:
2
(25-04-2023, 19:05)jagna napisał(a): Dziekuje to jeszcze zapytam, czy ze zmęczeniem psychicznym, sennością jest lepiej przy tym leku.? Ja biore tecfidera i często jestem bardzo senna. Choruje już 23 lata wiec może po prostu choroba się rozwija, choć mam nadzieje, ze to przejdzie
Tfu...tfu... Ale muszę przyznać, że na Kesimpta jestem o wiele mniej zmęczona. Dla porównania, przed tym lekiem prawie ciągle miałam poranki, że wstawałam, jak zombie, wiecznie śnięta, dwie kawy to był absolutny must have i to nie zawsze cokolwiek pomogło. A teraz budzę się przed budzikiem!!! Ja!!! Dla mnie to jest szok. Czasem coś kimnę w dzień, ale to naprawdę nie jest to samo, co było.
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
26-04-2023, 12:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2023, 12:57 przez jagna.)
(26-04-2023, 11:56)nadziejka napisał(a): (25-04-2023, 19:05)jagna napisał(a): Dziekuje to jeszcze zapytam, czy ze zmęczeniem psychicznym, sennością jest lepiej przy tym leku.? Ja biore tecfidera i często jestem bardzo senna. Choruje już 23 lata wiec może po prostu choroba się rozwija, choć mam nadzieje, ze to przejdzie
Tfu...tfu... Ale muszę przyznać, że na Kesimpta jestem o wiele mniej zmęczona. Dla porównania, przed tym lekiem prawie ciągle miałam poranki, że wstawałam, jak zombie, wiecznie śnięta, dwie kawy to był absolutny must have i to nie zawsze cokolwiek pomogło. A teraz budzę się przed budzikiem!!! Ja!!! Dla mnie to jest szok. Czasem coś kimnę w dzień, ale to naprawdę nie jest to samo, co było.
Swietne wiadomości!! jak długo bierzesz lek?? i na czym wcześniej byłaś??
(26-04-2023, 09:54)Orchidea ponownie napisał(a): (25-04-2023, 19:05)jagna napisał(a): Dziekuje to jeszcze zapytam, czy ze zmęczeniem psychicznym, sennością jest lepiej przy tym leku.? Ja biore tecfidera i często jestem bardzo senna. Choruje już 23 lata wiec może po prostu choroba się rozwija, choć mam nadzieje, ze to przejdzie
Juz jutro zastrzyk i nie mogę się doczekać. Z żadnego leku tak się nie cieszyłam puki co tfu tfu jak z tego.
Cieszę się bardzo!
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 2
Reputacja:
2
(26-04-2023, 12:24)jagna napisał(a): (26-04-2023, 11:56)nadziejka napisał(a): (25-04-2023, 19:05)jagna napisał(a): Dziekuje to jeszcze zapytam, czy ze zmęczeniem psychicznym, sennością jest lepiej przy tym leku.? Ja biore tecfidera i często jestem bardzo senna. Choruje już 23 lata wiec może po prostu choroba się rozwija, choć mam nadzieje, ze to przejdzie
Swietne wiadomości!! jak długo bierzesz lek?? i na czym wcześniej byłaś??
(26-04-2023, 09:54)Orchidea ponownie napisał(a): (25-04-2023, 19:05)jagna napisał(a): Dziekuje to jeszcze zapytam, czy ze zmęczeniem psychicznym, sennością jest lepiej przy tym leku.? Ja biore tecfidera i często jestem bardzo senna. Choruje już 23 lata wiec może po prostu choroba się rozwija, choć mam nadzieje, ze to przejdzie
Cieszę się bardzo! Wcześniej Tecfidera prawie 4 lata, a Kesimpta od lutego b.r.
Reputacja:
0
Super ja dziś 3 zastrzyk zrobiłam.Zaraz lecę do urzędu a potem zakupy.Milego dnia życzę.
Reputacja:
0
Ja bez temperatury. Wczoraj normalnie funkcjonowałam.Dziś pozwoliłam sobie na spanie .Wszystko ok.
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Dzień dobry, od następnego tygodnia zaczynam przyjmowanie Kesimpty. Niestety mam okropny strach przed wszelkimi igłami, zastrzykami itp. Czy ktoś byłby w stanie ocenić samą iniekcję pod kątem bólu i dyskomfortu? Pozdrawiam wszystkich.
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
(02-05-2023, 18:36)izvsix napisał(a): Dzień dobry, od następnego tygodnia zaczynam przyjmowanie Kesimpty. Niestety mam okropny strach przed wszelkimi igłami, zastrzykami itp. Czy ktoś byłby w stanie ocenić samą iniekcję pod kątem bólu i dyskomfortu? Pozdrawiam wszystkich.
Sama iniekcja to łatwizna, nie widzisz igły i tego jak się wbija, trzymasz tylko pen przy skórze i po dwóch sekundach jest już po, gdy słyszysz drugie kliknięcie. Dla mnie podawanie sobie tego leku to jak święto. Dyskomfort w skali od 1 do 10 oceniam na 4 - ale przez dwie sekundy.
|