Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przeszczep komórek czy ktoś się na to zdecydował?
Ja się nie zawaham i wyślę zaczepnego maila/pismo do polskiego stowarzyszenia Sm, czy innych tego typu organizacji. Może warto napisać tez do TVN Oczko tam w faktach jest gość, Marek Nowicki, który zajmuje się tematyką medyczną. Jest też Małgorzata Wiśniewska w tvp. No nic - napiszę do nich Oczko

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
W związku z zaprzestaniem wykonywania przeszczepów komórek macierzystych w Katowicach chcemy złożyć petycję i udać się z tą sprawą do mediów. Wszystkie osoby zainteresowane proszę o kontakt na priv, prosze opisać swoją historię, dotyczy to osób zarówno po przeszczepie jak i chcących dostać się na ten zabieg. Będziemy wszelkimi sposobami walczyć o przywrócenie zabiegów.
Odpowiedz
Super Joanna, napiszę do Ciebie [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Odpowiedz
Ja również napisałam Uśmiech
Odpowiedz
Dziękuję za wsparcie osób które do tej pory się z Nami skontaktowaly i za chęć pomocy. Jesteście Wielcy Uśmiech Czy jest ktoś jeszcze, co chciałby pomóc, udzielić wywiadu w razie potrzeby ? Bardzo proszę o info, opisanie swojej historii i pytania na priv.
Odpowiedz
Są jeszcze osoby na innym forum, które są w temacie i mogliby się wypowiedzieć, nie wiem, czy już są zaangażowane w całą sprawę ale jeśli nie, to może warto do nich dotrzeć?
Odpowiedz
Sylwia dziękuję Uśmiech i dzięki za info. Weźmiemy to pod uwagę.
Odpowiedz
Czy coś wiadomo więcej? Może jest szansa na wznowienie?

Odpowiedz
Wadera cały czas czekamy na odzew. Jak coś będziemy wiedzieć damy znać. Jeżeli się nie uda będziemy próbować dalej. Nie zostawimy tak tego.
Odpowiedz
Hej wszystkim,

zapraszam na https://www.facebook.com/groups/PrzeszczepSM/ - jest to strona poświęcona przeszczepowi szpiku / transplantacji komórek w SM. Jej członkami są m.in. osoby po procedurze transplantacji. W zakładce pliki znajdziecie informacje nt. tej procedury, jej bezpieczeństwa, przebiegu itp.

Ostatnia wiadomość od neurologa kwalifikującego, dr. Szczechowskiego, jest taka, że będą się starać o wznowienie procedury. Niestety z Kliniki odeszła profesor Kyrcz Krzemień, która wprowadziła SM do 'menu przeszczepów'.

ps. Jestem 2,5 roku po, byłęm 27 pacjentem. Wszystko ok, choroba zatrzymana i częściowo cofnięta. Potwierdzam wpisy użytkownika Wadera nt. skuteczności i bezpieczeństwa. Na stronie FB znajdziecie wyniki badań klinicznych i rozmaite zestawienia dotyczące tej procedury w leczeniu SM.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości