Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kesimpta (ofatumumab)
(25-06-2023, 12:34)Julka77 napisał(a): U mnie Kesipta przyspieszyla okres i 2 pierwsze dni byly intensywne. Jak sobie przypomne poczatki z interferonem to tez tak bylo drgawki telepanie potwore zimno. Tutaj jestem po 4 zastrzyku  i jest ok tj. poty i zmeczenie, funkcjonuje sie niemal normalnie. Najwazniejsze nie ma bolacych odczynow po zastrzyku. To jest Twoj pierwszy lek, moze dlatego tak intensywnie reagujesz. 
Kolejne zastrzyki beda lzejsze. Widze po sobie.

Dzięki Julka, rocznikowa siostro, jeśli 77 w nicku to początek Twojego nr pesel Oczko
Najgorsze dla mnie jest to psychiczne zawieszenie, logistyczna niemoc, na to proszka wziąć nie można. A coś mi myślenie nie idzie...
Idę za to popływać. Wóz albo przewóz. Może mi błędnik wróci na miejsce...
Odpowiedz
Dobrze trafilas z tym rocznikiem  Duży uśmiech Ja nie mialam badanego blednika, problemy z rownowaga mam obijam sie o futryny zdarza sie ze upadam, mam nadzieje ze po tym leku troche sie to uspokoi.
Odpowiedz
Ja też nie miałam badanego błędnika, ale po tej Kesimpcie mam wrażenie, że coś jest z nim nie tak. Wsiadam do auta i mam wrażenie jakbym po pijaku jechała. Coś jest nie halo, ale w sumie nie wiem co. Niby mi się w głowie nie kreci a jakoś nie nadążam za obrazem. Nie do końca wyczuwam odległość. Nie wiem jak to określić...
Przepłynęłam 2200 km, sporo jak dla mnie. Ale płynęło mi się super, jak rzadko kiedy. Nie mogłam przestać. W wodzie było dobrze, jak wyszłam to dalej jest dziwnie. Ręce nie te, nogi nie te...
Odpowiedz
Ja w sumie tez za bardzo nie moge jezdzic samochodem,  cos takiego jak u Ciebie zle oceniam odleglosci, na razie nie musze. Piszac tutaj na forum, gubie litery, slowa musze czesto edytowac wpis
Odpowiedz
Powiem Wam, że mi się wszystkie objawy skumulowały w jakieś 12h (dreszcze straszne, 39,5 stopnia gorączki, słabość etc.) a potem już totalnie ok Uśmiech |
Jest to moje pierwsze podejście do leczenia ale jeżeli tak to ma wyglądać to nie ma powodu do obaw Uśmiech Uśmiech
Odpowiedz
(25-06-2023, 11:20)nip napisał(a): Ja dalej jestem słaba, a 1y zastrzyk miałam we wtorek. Po 2h od zastrzyku poczułam pierwsze skutki uboczne. Wzięłam procha i na kolejne 2h mi się wyciszyły, potem siedziałam na zewnątrz, przy 30 st, w grubym szlafroku, pod grubym kocem i jeszcze z termoforem i szczękałam zębami. Po lekach temp 38. Do tego kaszlę od 3 dni i to taki mocny, odrywający się kaszel. Zawroty głowy mam i w ogóle jestem przytrzymana. Jakaś taka nieogarnięta, rozbita, sama nie wiem jak to ująć. I okres mi się spóźnia. Czy u Was Kesimpta też wpłynęła na cykl?

Ja opóźnienie ale na zasadzie nie rano jak zawsze 6-7 rano a wieczorem po 18. Tyle z opóźnienia.
Odpowiedz
(26-06-2023, 10:19)BartG napisał(a): Powiem Wam, że mi się wszystkie objawy skumulowały w jakieś 12h (dreszcze straszne, 39,5 stopnia gorączki, słabość etc.) a potem już totalnie ok Uśmiech |
Jest to moje pierwsze podejście do leczenia ale jeżeli tak to ma wyglądać to nie ma powodu do obaw Uśmiech Uśmiech

Super Bartek, oby tak dalej.
Ja po wczorajszej dawce już nie miałam dreszczy ale mam cały czas objawy mega przeziębienia i dzisiaj ledwo dycham.
Katar, kaszel, ból głowy i straszna słabość...
Odpowiedz
Dzisiaj o 8:00 drugi strzał,

właśnie lekkie dreszcze zaczynają wchodzić, lekko skóra piecze i trochę w kościach łamie.
Bez szału ale nawet w pracy da się siedzieć Uśmiech
Odpowiedz
Ja mam katar do pasa, męczy mnie gadanie przez telefon. Pracuję na szczęście z domu i nikt mojego czerwonego nosa nie ogląda Uśmiech
Odpowiedz
Ja teraz wizyta 6 lipca.Badania i oby dobrze wyszły.Pozdrawiam Was.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości