Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
(13-05-2024, 15:09)Akinom napisał(a): Bubka, po solu niestety się puchnie. A co do napatrzenia się to fakt, można dola złapać. A z drugiej strony, skoro tam tak stawiają na nogi... Przynajmniej o Wałbrzychu tak słyszałam. W Janowicach to bywalam u meza, bo dostał je od ZUS po udarze. Najpierw byl prywatnie i bylo w miarę. Potem byl od zus w ramach prewencji rentowej. Jak pojechal trzy lata temu na nfz to wyzdrowial w ciagu dwóch godzin. Bo teraz to jest szpital, po cztery osoby na ciasnej sali i udupić go chcieli na 6 tygodni. Z góry bez sensu. Wiec miał dość zanim zaczął i się wypisal na własne żądanie.

Właśnie dowiedziałam że nie potrafię zapinac guzików.  za kalectwo!!! Raz że nie wdize dziurki, dwa nie czuje guzika w palcach. Chciałam zapiac koszule żeby ją zmierzyć. No nie da się. Pas :-):-):-)

No z guzikami ja też pasuję, na razie tymi małymi. Dziś  nie dałam rady przełączyć przycisku od słuchawek bo nie mogłam go wyczuć, no tez się wściekłam.
Odpowiedz
Bubka racja, w takich szpitalach podupada się psychicznie na pewno mocno. Dla mnie też byłoby to nie lada wyzwanie. Póki przebywam wśród osób zadowolonych z życia (dzieci, mąż ) to też jestem zdrowa, a jak tylko trafia się ktoś narzekający to ojojoj. Dlatego ludziom nigdy nie opowiadam o swoich problemach...
Ale spróbować możesz, może akurat Oczko! Słyszałam że nad morzem super są turnusy rehabilitacyjne.
Ja dziś wstałam lewa nogą. Mój partner słabo spał i ja też to czułam i chyba bardziej czuwalam niż spałam. Potem urzędowe sprawy plus zakupy i wiecie co - czuje się jak po maratonie. Nienawidzę tego. Jutro od rana tylko "na spokojnie". Ale taki ból głowy jak dziś jeszcze mi się nie zdarzył. Strasznie bolą mnie skronie. No nic. Byle do 20
Odpowiedz
Bubka kochana zdrowia.
Ja tych sterydów nie cierpię Hydrocortison jedyny mogę.
Ja jeszcze bez leku.
Dziś przyszedł do mnie zamówiony enterosgel z apteki.To doradziła mi na jelita nauczycielka młodych która zajmuje się jelitami.Jezdzi na szkolenia itp.Dziwne ,że lekarze tego nie polecają. Zobaczcie sami opis.Stosuje się do oczyszczania organizmu z toksyn .Do leczenia biegunki nawet w jelicie drażliwym.Buziaki dla Was.
Odpowiedz
Orchi dzieki - moze kiedys sie przyda taki lek wiec dobrze znac nazwe.

Od wczoraj czuje zmeczenie fizyczne takie SMowe ... chodze i spaceruje, ale nie mam takiej mocy w nogach.

W Niemczech wlasnie po raz pierwszy zamowilam e-recepte na Kesimpte i tak czy inaczej musze isc osobiscie do neurologa by ja odebrac ... dziwne rozwiazanie. W Polsce chyba dostajesz kod lub PIN i idziesz jedynie do apteki, a tu w sumie tak czy inaczej musze sie tulac do neurologa. W Niemczech tak wiele rzeczy nie dziala pod tym wzgledem. Polska jest naprawde super zdigitalizowana.
Odpowiedz
Mam zakwasy albo nadal do końca nie sprawne nogi. Przeszłam dzisiaj kawałek, dokładnie nie wiem jaki ale według mnie to był duży kawałek. Wczesniej raczej nie do pokonania. Także chyba jest dobrze. Przynajmniej idzie to w dobrym kierunku. Pobyt w szpitalu wyjdzie mi na dobre. Nie palę. W sumie nie palę od 9 maja.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Gratulacje Bubka za przebytą trasę i za walkę z nałogiem. Za każdym razem jak jestem w klinice SM to pytają się mnie czy palę i czy piję alkohol ...

Właśnie właścicielka mieszkania przyszła do nas niezapowiedziana (wynajmujemy) ... dobrze że było w miarę posprzątane ale i tak się wkurzyłam.
Odpowiedz
Bubka, brawo Ty :-)
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Bubka i tak trzymać, nie sięgaj już po to świństwoOczko
A jak psychicznie się czujesz ?
Odpowiedz
A mnie znowu wczoraj wie i wiem, ze to zabrzmi debilnie i idiotycznie, ale miałam wrażenie, ze zab, który w kwietniu robiłam spuchl i zaraz plomba wyskoczy. Wiczorem zeby bolały. Rano nic. Zupełnie nic. Do dentysty nawet nie ide się pochwalić swoimi odczuciami, bo pomysli, ze jestem nienormalna.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Akinom w sumie czytałam mądra książkę w której opisane jest że przy chorobach jakichkolwiek najpierw zadbać o uzębienie i tak też zrobiłam 5 lat temu jak się odezwało SM, wyrzuciłam 3 zęby leczone kanałowo.. zostały mi jeszcze 2, jeden na pewno musiałby być implantem (podobno są obojętne dla zdrowia). Najgorsze to te leczone kanałowo..

Fajne jest podejście weterynarza do zwierząt. U nas piesek był już na wykończeniu 5 lat temu (jadł resztki z obiadu). Miał jakieś problemy z kręgosłupem. Wtedy też patrzył mu najpierw na uzębienie potem dieta.. Pies od tego czasu ma dietę oczywiście i od 15 lat z Nami. Szok bo nie był w stanie z legowiska się podnieść.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości