Zacząłem łykać "carnitine" i czuje poprawę. Gł w koncentracji.
|
Eksperymenty, szukanie zlotego srodka
|
|
03-07-2025, 10:08
Kiedyś na forum jeden z członków, z tego co pamiętam prywatnie był lekarzem, polecał na ppms terapie LDN - low dose of naltrexon.Poszukaj w lupce. Było też trochę wątków na ten temat.
10-08-2025, 19:44
Wiecie może gdzie można znaleźć badania, które pokazują efekty leczenia poszczególnych leków? Tak aby wiedzieć jaki lek jaką ma skuteczność?
Agula, to chyba nie bardzo jest możliwe, bo każdy inaczej reaguje na lek. Fajnie by było gdyby tak się dało...
Nadzieja jest płomieniem który migoce, ale nie gaśnie...
11-08-2025, 07:06
Ja aktualnie pracuję na uczelni medycznej, więc mam dostęp do dużej ilości artykułów i trochę tam sprawdzałam. Ale różne wyniki były, skuteczność od 40% - interferony, 60% - tecfidera, 80% - leki wysoko skuteczne. Np. Ocrevuz miał trochę lepsze wyniki niż kesimpta. Jak kiedyś szukałam to wyglądało też tak, że niezależnie jakie procenty podają, pacjenci z leczeniem mieli mniej rzutów albo były łagodniejsze.
Ale jest trochę tak jak pisze Akinom, każdy inaczej reaguje. Są przecież chory bez leczenia i mają się dobrze. Ciężko coś poradzić.
14-08-2025, 12:46
Myślał ktoś może o zabiegu CCSVI? Wiem, że jest już taki wątek utworzony ale tam raczej nikt nie zagląda dlatego postanowiłam tutaj napisać. Wybaczcie ni
14-08-2025, 14:55
Ostatnio czytałam, że się z tego wycofali, bo z SM to miało niewiele wspólnego, na pewno nie pomagało i że nie ma robią już tego pod kątem SM.
Nadzieja jest płomieniem który migoce, ale nie gaśnie...
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Szukamy złotego środka który pomaga na SM