Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tysabri
Jestem na Kesimpcie od X.2023. Wlasciwie to bylam.
Od piatku jestem w szpitalu, mam rzut. Po 3 dawce Solumedrolu juz nie ciagne nogiUśmiech Lewa strona jeszcze inne czucie ma..
Zapadla decyzja o zmianie leku na Tysabri. Nie rozmawialam jeszcze o szczegolach pojutrze..
Pierwsza dawka ma byc we wlewie, zostaje sie na 2 dni na oddziale. Kolejne juz podskornie. 
Powiedzcie mi prosze, czy te podskorne Tysabri podaje sie samemu w domu czy tez trzeba stawiac sie na zastrzyk na oddzial? Jak to teraz wyglada?
Troche juz tego mialam: Rebif (3 miesiace), Betaferon, Copaxone, Avonex, Tecfidera, Kesimpta.. Troche sie martwie jak bede tolerowac, no ale to sie okaze..
Czy ktos przechodzil z Kesimpty na Tysabri?
Odpowiedz
(23-03-2026, 17:15)Olaa napisał(a): Jestem na Kesimpcie od X.2023. Wlasciwie to bylam.
Od piatku jestem w szpitalu, mam rzut. Po 3 dawce Solumedrolu juz nie ciagne nogiUśmiech Lewa strona jeszcze inne czucie ma..
Zapadla decyzja o zmianie leku na Tysabri. Nie rozmawialam jeszcze o szczegolach pojutrze..
Pierwsza dawka ma byc we wlewie, zostaje sie na 2 dni na oddziale. Kolejne juz podskornie. 
Powiedzcie mi prosze, czy te podskorne Tysabri podaje sie samemu w domu czy tez trzeba stawiac sie na zastrzyk na oddzial? Jak to teraz wyglada?
Troche juz tego mialam: Rebif (3 miesiace), Betaferon, Copaxone, Avonex, Tecfidera, Kesimpta.. Troche sie martwie jak bede tolerowac, no ale to sie okaze..
Czy ktos przechodzil z Kesimpty na Tysabri?

Podskórne podaje się w szpitalu co 4 tygodnie. Tylko nie trwa to pół dnia a podobno 20 minut. Też  po 2 rzutach w jesieni miałam propozycje Tysabri, ale wyszły mi przeciwciała JCV, co prawda niewielkie ale wyszły i się nie zdecydowałam. 3 lata byłam na Kesimpcie. Na forum jest osobny wątek o tym leku. Obecnie biorę Mavenclad. Też dobra opcja i wygodna. Jak nie chcesz wlewów porozmawiaj z lekarzem o takiej możliwości. Po ostatnich zmianach nie trzeba mieć 2 rzutów żeby otrzymać ten lek.
Odpowiedz
Eka, dziękuję za odpowiedzUśmiech
Czekam jeszcze na wyniki JCV, wtedy okaze sie co dostane.
Odpowiedz
JCV wyszedl pozytywny, dlatego nie dostane Tysabri. Bedzie podskorny Ocrevus. Pierwsza dawka za 8 dni, czyli 14 dni po zakonczeniu Solumedrolu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości