03-12-2017, 11:26
Spróbuj jeszcze węgiel aktywny, na żołądek pomaga
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
Tecfidera
|
|
03-12-2017, 11:26
Spróbuj jeszcze węgiel aktywny, na żołądek pomaga
03-12-2017, 15:17
Hela przy biegunce węgiel jest ok tylko problem z łyknięciem bo trzeba tak z 8-10 tabletek łyknąć żeby pomogło.
03-12-2017, 18:33
No tak, ale zawsze zanim przeleci to coś zdziała
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
04-12-2017, 08:42
Współczuję bardzo bo ostatnio to samo miałam. Na szczęście szybko przeszło.
Ja w środę idę po leki i na badania to zobaczymy co tam w środku siedzi
04-12-2017, 11:26
Witajcie
![]() Byłem ok. dwa tygodnie temu po lek w szpitalu. Przy okazji odebrałem rezonans, krew po roku leczenia itp. Podsumowanie po pierwszym roku leczenia z Tec : - rzutów brak ( jednak występowały pogorszenia ,które objawiały się pieczeniem/ paleniem stóp, lewego policzka, przewlekłe zmęczenie nóg). Pogorszenia występowały pojedynczo. Nie powodowały L4. Spokojnie do zniesienia na coodzień. -rezonans identyczny w porównaniu do badania poprzedniego z przed leczenia. Ilość ognisk taka sama. Brak aktywnych. -badanie neurologiczne. Brak odchyleń. Nawet lekki oczopląs prawego oka mi znikł. -leukocyty wzrosły mi z 0,81 na 1,35 więc już w normie. ALAT/ASPAT w normie. Leczenie przedłużone na następny rok. Skutki uboczne leku to wypieki ,które pojawiają się średnio raz na 2 tyg. wiec chyba organizm zaakceptował niebieską pigułkę. Pozdrawiam i zdrowia.
04-12-2017, 11:45
Świetne wiadomości, oby tak dalej
(04-12-2017, 08:42)mufa napisał(a): Współczuję bardzo bo ostatnio to samo miałam. Na szczęście szybko przeszło. Mam nadzieję że mi też szybko przejdzie, wczoraj już nie wymiotowałam i wieczorem wzięłam tec a o drugiej w nocy obudziłam się z bólem brzucha i biegunką. Co najgorsze nie mam apetytu i nie wiem co jeść do tej tabletki. (04-12-2017, 11:26)machu91 napisał(a): Witajcie To super wiadomość!
04-12-2017, 20:24
Marta ja chyba ze 3 dni nie jadlam leków
04-12-2017, 20:53
(04-12-2017, 20:24)mufa napisał(a): Marta ja chyba ze 3 dni nie jadlam leków Ja niestety nie mam numeru do mojego lekarza bo bym do niego zadzwoniła, mam tylko do pielęgniarki, która się nami zajmuje. I dzwoniłam w sobotę powiedziała tylko coś takiego, że jak raz nie wezmę to nic się chyba nie stanie. Nie wzięłam w sobotę wieczorem i wczoraj rano. Ona sama pewnie dobrze nie wie jak postępować w takich przypadkach bo w moim szpitalu na tecfiderze oprócz mnie jest jeszcze jedna kobieta tylko. Dlatego już wczoraj wzielam bo nie wiedziałam czy mogę zrobić przerwę na kilka dni. I szczerze jak o 2 w nocy obudziłam się z bólem brzucha i biegunką to pożałowałam, że wzięłam. Dzisiaj rano też wzięłam, trudno. Mam nadzieję, że nie będzie gorzej. No i stoperan wzięłam. Ostatnio jak miałam problem to mi pomógł.
11-12-2017, 00:17
Jelitówka przeszła po kilku dniach, zaczęłam nabierać siły a teraz zaczyna mnie rozkładać przeziębienie (mąż był przeziębiony i jak zwykle mnie zaraził). Jutro idę po leki i jak co miesiąc do lekarza. Może pójdę przy okazji na pobranie krwi, chociaż przy poniedziałku pewnie będzie dużo ludzi...
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|