09-02-2018, 19:58
(11-12-2016, 19:42)monies23 napisał(a): cześć Madziam
Pytanie czy zacząć brać leki czy nie? ..... Osobiście uważam, że jeżeli to łagodna postać SM to nie. Warto poczytać o skutkach ubocznych jakie te leki wywołują.....daje to dużo do myśleniaUważam też, że stan naszego zdrowia w dużej mierze zależy od tego jak się odżywiamy. Polecam zapoznania się z dietą Ewy Dąbrowskiej. Nie zawsze trzeba brać leki żeby wpłynąć na przebieg czy tez zatrzymanie choroby.
Byłam dzisiaj na wizycie u dr zajmującą się stwardnieniem rozsianym. stwardnienie rozsiane zdiagnozowano u mnie w listopadzie 2017 poprzez rezonans i pobranie płynu mózgowo-rdzeniowego. Szpital gdzie wcześniej trafiłam stwierdził iz muszę być leczona bo wszystkie badania ewidentnie wskazują na tę chorobę. Dzis Pani dr konsultant ds SM stwierdziła iz nie może mnie zakwalifikować do programu bo nie widzi u mnie rzutów choroby. Mi drętwieje lewa strona ciala - ręka i noga. noga czasem tak boli przez tydzień, że nie mogę chodzić. W związku że odmówiono mi leczenia - nie wiem co dalej mam robić. Boje sie , że choroba może postępować.
Joanna

Uważam też, że stan naszego zdrowia w dużej mierze zależy od tego jak się odżywiamy. Polecam zapoznania się z dietą Ewy Dąbrowskiej. Nie zawsze trzeba brać leki żeby wpłynąć na przebieg czy tez zatrzymanie choroby.