27-06-2018, 02:46
(26-06-2018, 22:14)shazza napisał(a): Mam przeczucie ze to jednak cos ze słońcem skoro teraz reaguje na nie ogolna słaboscia pieczeniem skóry i bólem głowy.Promienie UV wpływaja na każdy organizm ich brak tez...Ktos z Was też mial niewielki dostep do promieni słoneczych i zachorował?Może nadużywal filtrow UV latem-to by wyjasniało dlaczego choruje wiecej kobiet.Nie wiem czy chodzi o brak wit D3 czy też brak promieni uv uruchamiaj jakis proces destrukcyjny w genach.O co ci chodzi z tym filtrem uv? Ja stosuje ale nie codziennie. Przebywam na sloncu ale nie czuje potrzeby lezenia plackiem i opalania . Mimo to nie mam niedoboru wit D3. To ze kobiety czesciej choruja raczej spowodowane jest czyms innym niz stosowaniem filtrow uv. Bardzo cie prosze nie wkrecaj sie w taka teorie . Sa tu osoby ktore uwielbiaja i przebywaja duzo na sloncu. Nie uzywanie filtu uv a przebywanie na sloncu moze doprowadzic do raka skory, poparzen, przebarwien na skorze. Mu lekarz tlumaczyl ze brak wit d3 nie oznacza ze jak bede codziennie siedziec na dworzu to mi magicznie wzrosnie. Tutaj sa osoby ktore sie suplemetuja zarowno wit D3 jak i z gr B. Ja od poacztku diagnozy mam poziom tych wit w normie. Suplementuje je w malych ilosciach mimo wszystko.
Ponoc jest teoria nt zaburzonego wydzielania melatoniny w ciagu dnia...
http://multiplexsclerosis.blogspot.com/2...siane.html
U mnie zapoczatkowal wszystko duzy stres i wywolal pierwszy rzut.