27-10-2018, 02:16
(26-10-2018, 22:48)Patrycja napisał(a):(28-05-2018, 21:41)beciaa28 napisał(a):(27-05-2018, 23:59)Gośka napisał(a): Hej, szkoda że dopiero dziś trafiłam na Twój wpis, ale jak to mówią: lepiej późno niż wcale. Ja też jestem osobą która dużo ćwiczy, głównie na siłowni. Najbardziej to lubie wszystkie zajęcia w grupach, jednak jak się dowiedziałam, że jestem chora to pierwsze moje pytanie do Pani doktor było o to czy mogę ćwiczyć i w jaki sposób, odpowiedziała mi, że jak najbardziej siłownia ok ? Jedyne co to, że mam nie dźwigać ciężarów, odpadają więc ćwiczenia typu Cross, Body pump itp..., ćwiczenia z obciążeniem swojego ciała jak najbardziej Tak. Więc wszystkie zajęcia kondycyjne,TRX, trening funkcjonalny, zumba itd jak najbardziej wskazane. Nawet jeśli na któryś zajęciach (np funkcjonalnym) zdążą się, że trener prosi o zabranie kegla, sztangi czy też innego obciążenia to zawsze wybieram to najlżejsze.Super, że napisałaśja też na spokojnie bez większych ciężarów, jak ćwiczę siłowo ręce to wybieram 2 max 3 kg hantelek żeby nie przesadzić a wzmocnić te ręce troszkę. Oprócz tego stepper, bieżnia, rowerek i orbitrek
w jakim jesteś wieku? (jeśli mogę wiedzieć, bo kobiet o wiek się nie pyta ale myślę że my kobietki tak między sobą możemy
) jak długo chorujesz? I jak się czujesz? Pozdrawiam
A niby dlaczego nie można ćwiczyć z ciężarami ? Ćwiczenia to ćwiczenia. Ja ćwiczę praktycznie tylko z ciężarami, body pump intensywne rowerki. Mi to służy. Niejeden zdrowy by w d.. dostał ode mnie.
Takie zalecenia dostałam od Pani Doktor, nie wiem dlaczego, nie jestem lekarzem. Dzielę się tylko informacją jaka dostałam od lekarza prowadzącego.

ja też na spokojnie bez większych ciężarów, jak ćwiczę siłowo ręce to wybieram 2 max 3 kg hantelek żeby nie przesadzić a wzmocnić te ręce troszkę. Oprócz tego stepper, bieżnia, rowerek i orbitrek