Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OCT - standardowe badanie w diagnostyce SM
(11-01-2017, 15:41)Joanna napisał(a): Yazon mnie na to badanie kierował lekarz, (wiadomo że samemu bez skierowania i bez konkretnej przyczyny się nie zrobi) podczas mojego pobytu w  szpitalu  gdzie leżałam z rzutem i przy wywiadzie zgłaszałam  problemy ze wzrokiem. Było to 2 lata temu. Jest ono bardzo dokładne i dostarcza wielu cennych informacji lekarzowi. I jest obecnie coraz częściej stosowane. Myślę, że warto wiedzieć co to jest za badanie i w jakim celu się go stosuje, tym bardziej, że jeszcze kilka lat temu nie było tak powszechne.

Ok. rozumiem ale czytając kolejne posty miałem wrażenie (oby błędne) że zaczyna się targ, kto ma uszkodzenie nerwu wzrokowego i że w wyniku tego właśnie badania zostało wykryte! Odczucie moje było błędne więc cieszę się! Ale zalecał bym ostrożność w pisaniu o znajomości ubytków zdrowia szczególnie przy takich chorobach jak nasza gdyż niektórzy przerażeni sm-em zaraz wyszukają u siebie podobne objawy!
Takie jest moje zdanie, być może tylko moje!?!?
Pozdrawiam Uśmiech
To nie S.M. ma mnie  tylko ja mam S.M.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: OCT - standardowe badanie w diagnostyce SM - przez Yazon - 11-01-2017, 16:00

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości