(19-02-2020, 20:52)poziomka napisał(a): Hej od czego zależy, że jedni przy rzucie dostają sterydy w tabletkach, normalnie lekarz wypisuje przy wizycie i do domu a niektórych neuro wysyła na kroplówki? Mi neuro powiedziała że dużych dawek sterydów nie bierze sie w tabletkach tylko dożylnie no i przy rzucie w szpitalu może powtórzyć badania. Czy jak macie rzut i jesteście w szpitalu to robią wam ponownie rezonas ?Zalezy jak duzy jest rzut. Choc moj neurolog z programu nie jest za przepisywaniem sterydu w tabletkach, bo nie sa tak skuteczne jak kroplowki , po za tym dluzej sie go bierze bo stopniowo trzeba zmniejszac sobie dawki..ja mialam w zeszłym roku w lipcu taka sytuację ze lapaly mnie dretwienia nog i od razu chciał wyslac mnie na kroplowki z tym ze sie nie zgodzilam bo po pierwsze nie bylo to az tak uciążliwe a po drugie 2 dni pozniej czekal mnie wyjazd wakacyjny i ublagalam tabletki i przepisal ale to byla sytuacja wyjątkowa z powodu zaplanowanego wyjazdu i nie zdążyłabym przyjac 5 kroplowek.Koniec koncow leki wykupilam i pojechałam, i tak nie wzięłam ani jednej tabletki bo na wyjeździe objawy przeszly( chyba to byl stres przed podroza)i do dzis mam 3 opakowania Metypredu w szafce nie otwarte..i mam nadzieję ze sie nie przydadza