28-07-2020, 22:00
(28-07-2020, 21:02)2005ang napisał(a): Niestety lekarze nie są szkoleni odnośnie suplementacji. Oni są tylko szkoleni w zakresie doboru chemii czyt sterydow. No chyba że Dr Czerniak (polecam) ale to nie jest neurolog choć widziałam jego zalecenia w przypadku ciężkiej nowotworow (nieoperacyjnych) czy w przypadku beznadziejnych przypadków chorób gdzie nikt nie wiedział jak danej osobie pomoc i dzięki dokładnie ułożonej suplementacji wyciągał ludzi z najgorszego. Ja osobiście także stosuje teraz suplementację i mogę powiedzieć że po niej czuje się rewelacyjnie. Parę dni temu zabrakło mi właśnie witaminy D(ważne aby przyjmować ja razem z K2MK7) i gorzej się czułam. Tak po za tym cały dzień na najwyższych obrotach póki co z moją dwójką dzieci niezabardzo jest czas na odpoczynek. Pan Jacek który chorował na SM i opisał to w książce też nakierował mnie z suplementacja . U niego po 10 latach walki rezonans nie wykazał już zmian dzięki właśnie odpowiednio dobranej diecie i suplementacji więc ja naprawde wierze że tak naprawde trzeba się leczyć tym od czego jesteśmy chorzy i przede wszystkim znaleźć przyczynę a nie tuszować objawy.
Póki co przyczyny choroby nie znaleziono ... i najbardziej pewna forma leczenia są obecnie dostępne na rynku leki.
Wszelkie inne "specyfiki" i formy leczenia nie są udokumentowane naukowo ....a to, że komuś coś pomogło, może być czystym przypadkiem. Proszę wszystkich o wzięcie tego pod uwagę i ostrożność.