(19-08-2020, 09:32)JustynaS napisał(a): Miałam nadzieję, że na naszym forum będziemy jednak trzymać się nauki. Tutaj wchodzą czasem ludzie, którzy są mocno wystraszeni diagnozą i zasypywanie ich altmedowymi śpiewkami typu protokół Coimbry czy ILADS to jest jakaś masakra. Kiedy pojawiały się wpisy o diecie Wahls (czy ktoś słyszał żeby pomogła komukolwiek poza autorką?! albo czytał badania zrobione przez kogoś innego niż ona sama?) to jeszcze jakoś to zniosłam ale antyszczepionkowcy? serio? Może jednak powinniśmy ustalić jakieś zasady dotyczące treści postów i kontrolować (oczywiście przez administratorki) to co pojawia się w wątkach innych niż "medycyna alternatywna"?
Odnośnie protokołu Coimbry:
Dr Cicero Coimbra to nie jest żaden pseudodoktor ani naciągacz ....jest on neurologiem badawczym w UNIFESP a jego protokół to nie jest żadna szarlataneria czy obiecywanie gruszek na wierzbie tylko metoda która jest zdolna w wielu przypadkach zatrzymać rozwój choroby (nie tylko SM ale i innych autoimmunogolicznych), statystycznie skutecznosc tej metody jest wieksza niż wielu tzw "oficjalnych leków" które robią ogromne spustoszenie w organizmie.
Po więcej informacji odsyłam do odpowiednich działów na forum albo tutaj
https://www.thisisms.com/forum/viewforum.php?f=57
Prosiłbym na przyszłośc nie wypowiadać sie w takim tonie na tematy o których się nie ma pojęcia