29-11-2020, 03:45
(27-11-2020, 18:38)oskar1992 napisał(a): Witam. Mam 27 lat może tutaj ktoś mi coś doradzić gdzie szukać przyczyny moich dolegliwości przez okres 2 lat byłem może u 8 neurologów każdy z nich wykluczył SM mam wykonane MRI glowy, MRI odcinka szyjnego 2 rezonanse bez zmian, borelioza WB nieaktywna witaminy minerały, wszystko w normie EEG w normie EMG w normie. Okulista wszystko ok
Objawy to
- zaburzenia czucia w stopach kawałek palca jakby nie był mój
- drżenie rąk
- brak pełnej erekcji oraz problemy z pęcherzem
- Uczucie wbijania igieł w palce
- Słabsza ostrość wzroku w obu oczach ciagłe czerwone oczy
- Drżenie języka
- Po chwili intensywnego wysiłku opadam mocno z sił
- Często nogi słabe
Prosze o poradę bardzo mnie to męczy
Mój brat cioteczny miał podobne objawy. Przez moją chorobę bardzo bał się SM i uparcie szukał tej diagnozy (był u czterech różnych neurologów, miał rezonans głowy (dwa razy), rezonans kręgosłupa szyjnego, rezonans kręgosłupa piersiowego, punkcja lędźwiowa, różne badania krwi). Ostatecznie trafił na specjalistów, którzy mu pomogli. Stwardnienie rozsiane zostało wykluczone. Stwierdzono zaburzenia nerwicowe w połączeniu z dużymi problemami z kręgosłupem. Fizjoterapia, leczenie farmakologiczne u psychiatry oraz psychoterapia pozwoliły mu pozbyć się większości objawów (leczenie trwało prawie rok). Nie wiem czy u Ciebie sytuacja jest podobna, ale może warto skonsultować się z dobrym ortopedą i psychiatrą.