07-12-2020, 18:42
(07-12-2020, 17:14)yasmina napisał(a): Witaj, skonsultuj się z okulistą jeszcze bo te bóle mogą być od oczu, tym bardziej że odczuwasz bóle gałek ocznych. Sprawdziłabym jeszcze tarczycę i może kręgosłup.
Dodam też że miałem już skierowanie do szpitala (neurolog się poddała) jednakże nie zostałem przyjęty ze względu na to że "jestem na chodzie" a w szpitalach teraz sam COVID.
W tarczycy badałem TSH - jest w normie, czy chodzi Ci o jeszcze inne badanie?
Mam skierowanie do kardiologa oraz na USG Doppler żył szyjnych - neurolog podejrzewa, że może to być niedokrwienie/podkradanie krwi przez zwężenia żył, tętnic szyjnych, obojczykowych (zwłaszcza, że te miejsca na przestrzeni tego czasu mam/miałem obolałe i przy pewnych rurach głowy to czuć) i wówczas ta teoria że gdy leżę, objawy ustępują bo następuje "dorkwienie" głowy.
Co do oczów - w lewym oku zauwazyłem, że mam taką czarną kreseczkę na polu widzenia która "pływa" za ruchem gałki - np. spojrzę w lewo, to za sekundę ta kreska "dopłynie" to tego miejsca.
Co do kręgosłupa - w skanie MR złapało cały kręgosłup, jednak opis dotyczy tylko tego, za co zapłaciłem - odcinka piersiowego. Czy na forum spotkać można kogoś, specjalistę, który byłby w stanie spojrzeć i ocenić te badania?