Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WITAJCIE
Yazon niestety w moim przypadku nie wygląda to tak jak opisałeś. Za miesiąc minie 3 lata od mojej diagnozy i od samego początku lekarze byli tego pewni. Byli tylko zdziwieni ze nie przyszłam z żadnymi objawami wcześniej bo tyle miałam zmian w mózgu. Wszystkie badania które miałam robione wyszły pozytywnie wiec lekarz powiedział ze żadnych wątpliwości nie ma. Wtedy zostałam wpisana na listę do kwalifikacji na leczenie. Zadzwonili do mnie pół roku później ze jest miejsce i mam się zgłosić w szpitalu do kwalifikacji. Pojechałam i pani ordynator powiedziała ze niestety ale się nie kwalifikuje ze względu na to ze nie mam żadnych dokumentów medycznych na wcześniejsze rzuty (bo powiedziała ze ilości zmian w rezonansie nie może wziąć pod uwagę). Powiedziała ze zadzwonią jak znowu będzie miejsce i zobaczymy czy wtedy będę miała coś więcej. Czyli po prostu miałam czekać na kolejny rzut żeby mieć o jeden papierek więcej... Później zaszłam w ciążę wiec kiedy zadzwonili do mnie rok później ze jest miejsce powiedziałam ze nie przyjdę bo karmiłam piersią. I wtedy pani mi powiedziała ze w takim razie ona mnie usuwa z listy oczekujących. I chociaż powiedziałam jej ze pewnie zanim znowu będzie miejsce to już skończę karmić to powiedziała ze odmówiłam teraz więc mnie usuwa. Kiedy przystałam karmić i rozmawialam o leczeniu z moim neurologiem powiedział ze może byśmy trochę zaczekali bo jak na razie wszystko wygląda bardzo dobrze więc może to lekka postać. Ale trzy miesiące później czyli w czerwcu dostałam rzut. Nie był jakiś strasznie silny (ból kręgosłupa zaburzenia czucia i nadwrażliwość skóry na połowie tułowia) wiec lekarza poinformowałam po fakcie żeby nie iść do szpitala bo nie chciałam dzieci zostawiać (mam ich trójkę). Miałam się zapisać znowu na listę ale miałam problemy z szyjka macicy i zajęłam się tym odsuwajac "sprawy sm" na bok. Ale w październiku dostałam kolejny rzut i tym razem już musiałam iść do szpitala na sterydy. Wtedy zapisali mnie znowu na listę i czekam do tej pory...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
WITAJCIE - przez terkik - 23-02-2017, 19:02
RE: WITAJCIE - przez klaudia26 - 23-02-2017, 22:33
RE: WITAJCIE - przez mufa - 23-02-2017, 23:01
RE: WITAJCIE - przez Yazon - 24-02-2017, 01:29
RE: WITAJCIE - przez klaudia26 - 24-02-2017, 10:11
RE: WITAJCIE - przez terkik - 24-02-2017, 12:36
RE: WITAJCIE - przez klaudia26 - 24-02-2017, 13:39
RE: WITAJCIE - przez mufa - 24-02-2017, 20:55

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości