Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witam ( z diagnozą wstępną)
Witaj Uśmiech
Ja byłam diagnozowana na Botanicznej w zeszłym roku w październiku. Wtedy było to jeszcze na Botanicznej, w tej chwili oddział został już przeniesiony do nowej siedziby Szpitala Uniwersyteckiego. Nie wiem, czy nie było jakichś rotacji z powodu Covidu, ale to już sobie na pewno sprawdzisz.
Co do kwestii praktycznych, na przyjęcie czekałam 3 miesiące. Trochę długo, ale chciałam być diagnozowana właśnie tam. Miałam wykonaną puncję, powtórny rezonans głowy, badania krwi. Jedyny minus to 8 dni w szpitalu, a wystarczyłoby góra 4, gdyby nie trzeba było czekać na możliwość wykonania rezonansu. Ale lekarze bardzo kompetentni. Plusem jest też fakt, że to szpital, który kształci lekarzy, więc przypadki są prowadzone przez grupę pod nadzorem bardziej doświadczonego neurologa. Odniosłam wrażenie, że wszyscy bardzo się przykładają.
Natomiast jest tam odwieczny problem z dostaniem się do programu lekowego, o czym nie wiedziałam przed wyborem miejsca do diagnostyki. Dlatego właśnie polecili mi udać się do szpitala Rydygiera i tam się leczę. Nie mam doświadczenia z pobytem tam na oddziale, ale jeśli chodzi o program lekowy, to organizacja jest bardzo sprawna. 
Jeśli więc nie zależy Ci bardzo akurat na diagnozowaniu się w Szpitalu Uniwersyteckim, to wydaje mi się, że szybciej być może dostałabyś się na oddział w Rydygierze i pewnie też gładko weszłabyś do programu lekowego. Myślę, że warto to rozważyć, bo teraz, w czasie epidemii, jest pewnie trudniej niż przed i łatwiej wszystko załatwiać w ramach jednego szpitala.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Witam ( z diagnozą wstępną) - przez yasmina - 16-12-2020, 22:32
RE: Witam ( z diagnozą wstępną) - przez belanna - 16-12-2020, 23:03
RE: Witam ( z diagnozą wstępną) - przez Iris - 16-12-2020, 23:11
RE: Witam ( z diagnozą wstępną) - przez gregory - 16-12-2020, 23:27
RE: Witam ( z diagnozą wstępną) - przez Bubka - 17-12-2020, 12:59
RE: Witam ( z diagnozą wstępną) - przez Dusknoir - 17-12-2020, 20:23
RE: Witam ( z diagnozą wstępną) - przez Piotr - 18-12-2020, 02:28

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości