10-06-2021, 14:22
(10-06-2021, 13:08)belanna napisał(a): Przeraża mnie trochę rozmiar niniejszego wątku. Na razie przeczytałam pierwsze 11 stron. Zostało mi 300
Boję sięttrochę efektów ubocznych, tych żołądkowo-jelitowych, zwłaszcza że mam refluks. Wiem, że nie mogę jeść rzeczy, które bardzo lubię: smażonego mięsa, czekolady i fast foodów. Całe szczęście, że nie dostałam całkowitego embarga na kawę i alkohol
Będę wdzięczna za rady, nim przejrzę pozostałe 300 stron
Tecfiderę rozpoczęłam w październiku. Udało mi się przeczytać cały wątek. Okazał się bardzo pomocny, więc polecam

Na początku obawiałam się właśnie tych atrakcji żołądkowo-jelitowych. Przy połowie dawki nic się nie działo, przy pełnej przez pewien czas też nic. Byłam przeszczęśliwa. A potem, pomimo przestrzegania tych wszystkich wskazówek odnośnie odżywiania, rozpoczęły się problemy z żołądkiem. Nie mam żadnych innych dolegliwości typu refluks.
Nie było to zbyt komfortowe i bałam się, że mi tak zostanie. Ale to właśnie dzięki temu wątkowi i doświadczeniom innych osób wiedziałam, że to minie, że będzie lepiej. I faktycznie tak się stało

Mój żołądek jest przyzwyczajony, jem normalnie (także czekoladę, fast food czy smażone - ale ilości raczej zawsze z rozsądkiem, jak przed Tec). Jest w porządku. Przed tabletką jem porządną kanapkę, ale bez surowych warzyw.
To moje doświadczenia.
Mam nadzieję, że u Ciebie okres adaptacji przebiegnie sprawnie. Zdawaj relacje