31-08-2021, 18:29
(31-08-2021, 14:38)e-smka napisał(a):Za tydzień to szybko. Kontroluj poziom cukru.(31-08-2021, 10:30)Orchidea ponownie napisał(a):(31-08-2021, 08:17)e-smka napisał(a): A z innej beczki, to pisałam wcześniej, że dopadło mnie jakieś "uczulenie" na stopach i rękach, trwa to od początku lipca i mimo leków i maści, zapisanych przez dermatologa, który chyba nie wiedział co mi jest, nie przechodzi, a nawet rozprzestrzenia się jeszcze bardziej. Dołuje mnie to na maxa, do innego dermatologa mam termin dopiero na 23 września i nie na NFZ tylko prywatnie, terminy z kosmosu. Już myślałam, czy nie iść do rodzinnego, żeby mi wypisała skierowanie do szpitala na cito i tam może by mnie zbadali i coś stwierdzili, ale nie wiem jak to działa... Od wczoraj jestem na ziołówkach uspokajających bo już nie daje rady psychicznie - swędzenie, pieczenie, ból...Zobacz czy dla dorosłych jest ostry dyżur dermatologiczny w jakimś szpitalu. Ja z dzieckiem byłam na takim dyżurze.
Jest nowa myśl (dzięki JMonika79) - leki na cukrzyce powodują te zmiany skórne, pytałam o to lekarza rodzinnego oraz dermatologa ale stwierdzili, że nie, a jednak patrzę dziś na ulotkę i jest jak byk to wszystko co ja mam, więc eksperyment, odstawiam dziś lek i zobaczę, a do dermatologa udało mi się zapisać w innej placówce trochę dalej od domu, ale na szybszy termin, na za tydzień.