14-09-2021, 11:25
(13-09-2021, 07:50)e-smka napisał(a):(12-09-2021, 11:10)fruu napisał(a):(10-09-2021, 07:30)e-smka napisał(a): Mój nastrój jest dziś całkowicie beznadziejny, mimo, że to piątek i za kilka godz. zaczynam weekend.
Ta alergia, czy co to jest, daje mi ostro popalić. Dziś nie śpię od 4. Mam doła. Meczy mnie to. Co to jest, znowu jakaś choroba, a może leki - Tec? A jak Tec i będę musiała odstawić to co dalej? Boje się i chce mi się ryczeć...
A próbowałaś czegoś z ludowej "magii", jak to nazywa moja dziewczyna? Przykładowo 2 tygodniowa kuracja z suszonych i mielonych kurek na wyzbycie się pasożytów i innego tałatajstwa? Do tego herbaty z rumianku, dziurawca, melisy czy skrzypu polnego. Zwróciłbym też uwagę na olej z czarnuszki i syrop z cebuli (tego akurat ja nie cierpię). I jeszcze nalewka z kasztanów i herbata z kwiatów kasztanowca. To ostatnie tylko gdy nie masz chorych nerek.
Na koniec trochę mocniej przyprawione posiłki oregano, rozmarynem i majerankiem.
To wszystko pomaga nie tylko na alergie ale i na kilka innych rzeczy, w tym relaksuje i poprawia nastrój.
![]()
![]()
Muszę o tym poczytać, na pewno dziurawca nie mogę, bo z czymś koliduje, ale już nie pamiętam z czym... chyba z tabletkami antykoncepcyjnymi, albo na nadciśnienie...??? yyy
(12-09-2021, 20:46)Dodka napisał(a): Od piątku do dupy. W czwartek przyjechałam do szpitala na kontrolę pewna że wszystko ok (ostatni rzut zakończony leczeniem w czerwcu? No i zamiast usłyszeć że wszystko ok zobaczyłam butelkę z kortyzonem nad głową. Znowu rzut I nowe zmiany w mózgu. Nawet nie wiem kiedy To się stało- załamania.
![]()
(10-09-2021, 07:32)Akinom napisał(a): Program przedłużony. Nawet za bardzo nie byłam badana. Mam obiecane, że jak wejdzie Majzent i nie będzie jakiś wyśrubowanych wymagań kwalifikacyjnych to powinnam na niego przejść. Zobaczymy :-)
Akinom i Marcepanka - super, gratulacje
Super, gratulacje.