30-09-2021, 08:01
(30-09-2021, 06:35)Bubka napisał(a): Karolina a jak Twoje drętwienia? przeszło czy dalej się utrzymuje? Ja byłam taka podrętwiała i miałam niedowład który czasami był taki, że nie mogłam chodzić. To wszystko się działo jeszcze przed diagnozą i trwało od maja w sumie do listopada bo wtedy dostałam solu. Człowiek jest taki głupi, zwleka ze wszystkim. Nie poszłam szybciej do lekarza, bo praca, bo nie mam kiedy, a kto mnie zastąpi. Szefowej, jak wysłała mi wypowiedzenie nie obchodziło czy będę miała pieniądze itd. Aj a teraz jak się coś dzieje to od razu się rejestruje.Jakbym o sobie czytała, z gorączką do pracy chodziłam, oczywiście przed covidem. Jak zaczęły się kolejne objawy sm to odwiedziałam lekarzy - okulistę, chirurga( bo ta zdrętwiała noga to od żylaka) i oczywiście u rodzinnej byłam kilka razy. Ale nikt mnie nie pokierował do neurologa, nikt objawów nie skojarzył, bo przecież znikały więc diagnoza była trafna. Niestety drętwienie zostało ze mną i raczej już tak będzie. Minęło już pół roku, biorę drugą serię sterydów i nic. Ba po tych tabletkach to nawet jest gorzej. Twoje objawy wycofały się całkowicie?