19-01-2022, 20:21
(19-01-2022, 15:41)Tosiia napisał(a):Dziękuję za odpowiedź. A mógłbyś powiedzieć co się wydarzyło później?(19-01-2022, 14:29)Juszczyś napisał(a): Czesc Tosiia!
A mozna wiedziec jakie mialas objawy kiedy Ci zdiagnozowali CIS?
Mi neurolog powiedzial, ze narazie nic nie robimy bo wszystkie symptomy mam od zawsze i trwaja krotko. Bo jestem tego pewien, ze zawsze tak mialem. Tylko teraz po czytaniu o SM troche wariuje.
I ogolnie tez powiedzial mi, ze moje mrowienie i dretwienie jest nietypowe dla SM. Bo ustepuje podczas wykonywania jakiejs czynnosci.
Niedlugo bede mial nastepna wizyte z neurologiem bo sam poprosilem, zeby porozmawiac. Bo pierwsza wizyta byla inna, gdyz nie wiedzialem zbyt wiele o tej chorobie.
Kazal mi brac witamine D i B12, wiec to robieDorzucilem Magnez i Wapn
![]()
Ciezko tak sie nie stresowac... Ja tak nie potrafie, ale bede probowac
Pozdrawiam
Ja mialam zdiagnozowane CIS, bo w przeciwienstwie do Ciebie wlasnie moje objawy utrzymywaly sie jednostajnie przez ponad 24 h i mialam zdretwiale ramie lewej reki wiec u mnie ewidentnie bylo cos bardziej 'nie tak'Dretwienie trwalo kilka dni, a potem przeszlo w mrowienie.
Super, ze lekarz juz teraz Tobie zalecil sumplementacjeniestety nie kazdy daje takie wskazowki ...
Rozumiem Ciebie - umysl ma tendencje do pisania czarnych scenariuszy, ale najwazniejsze, ze jestes pod opieka specjalistow. Oni wiedza i beda wiedziec co robic, a na razie w moim odczuciu jestes w naprawde dobrym polozeniu.
Trzymaj sie dzielnie i zycze zdrowia!

Dorzucilem Magnez i Wapn